Hui dimarts 3 de desembre destaquem les següents notícies:

Xàtiva posarà a la venda el seu fons editorial en un rastre nadalenc solidari

Xàtiva comptarà aquest any amb una iniciativa solidària nascuda a la Casa de la Cultura, des del pròxim 15 de desembre, i fins al 5 de gener. Serà un rastre amb el nom “Aquest Nadal regala cultura”, i buscarà recaptar fons per a ONGs i associacions culturals locals, a través de la venda dels llibres emmagatzemats en el fons municipal i als quals ja no es dóna cap ús. Amb aquesta iniciativa es compleix amb dos propòsits: d’una banda, una donació solidària, en època nadalenca, i per un altre, el fet de donar-li una nova vida a volums ja descatalogats i fora del mercat que, d’una altra manera, romandrien amagats en les dependències municipals. 

El regidor de Festes, Pedro Aldavero, ha declarat que el rastre comptarà amb uns 70 llibres, corresponents a diferents edicions dels premis literaris Ciutat de Xàtiva, catàlegs dels diversos certàmens d’art, diversos estudis històrics o llibres d’edicions anteriors de la Fira d’Agost, entre altres exemplars, sempre editats pel propi ajuntament. Escoltem al regidor Pedro Aldavero.

Els exemplars es posaran a la venda a un preu d’1 i 3 euros, aproximadament, i la recaptació es destinarà íntegrament com una donació. El receptor, o receptors, de la mateixa es triaran al final de la celebració del mercat, ja després de festes nadalenques. 

S’incorporen els quinze nous treballadors del Programa de Polítiques Inclusives de Xàtiva

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, van rebre a l’Ajuntament de Xàtiva als quinze nous treballadors de la segona fase del Programa de Polítiques Inclusives, que respon a un perfil de persones usuàries habituals, per tal d’abordar la inclusió des de la pròpia concepció de treball com a element estructural de la vida.

L’Alcalde, ha declarat que aquest programa porta en marxa des de la passada legislatura i busca que, la situació de complicació laboral que travessen aquestes persones, es puga solucionar almenys durant els sis mesos de treball que se’ls ofereix.

Per la seua part, la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, ha assegurat que aquestes persones van a estar treballant a l’Ajuntament, desenvolupant la seua tasca a diferents indrets municipals com ara el Museu Faller, el JOC, el Castell de Xàtiva, Sant Agustí, Sant Domènec, Casa de Cultura, Llar del Jubilat, Centre Cultural Xàtiva i Casa de les Dones; a més d’alguns departaments del propi Ajuntament com Serveis Socials i Alcaldia.

Cal recordar que l’ampliació d’aquest programa de Polítiques Inclusives, suposa una inversió de més de 16.000 euros per a aquest 2019 i 86.000 euros en 2020 per part de la Regidoria de Benestar Social. De fet, el pressupost de 2020 de l’Ajuntament de Xàtiva reflexa un crèdit, per import de 100.000 euros, destinats a aquest Programa de Polítiques Inclusives.

L’AMPA del Col·legi Teresa Coloma respon al comunicat de premsa de l’Ajuntament

L’AMPA del Col·legi d’Educació Infantil Teresa Coloma de Xàtiva ha emés un comunicat com a resposta a la nota publicada per part de l’equip de govern de Xàtiva, qui a l’hora responia a les acusacions de Xàtiva Unida.

En el seu escrit, els pares i mares del centre reconeixen les reunions amb l’Alcade insistint en el canvi d’ubicació per a que no afecte a la qualitat educativa i als espais d’aprenentatge i desenvolupament.

Des de l’AMPA consideren que la ubicació del nou centre de salut junt al col·legi contribuirà a una saturació de la zona, molt concorreguda per la proximitat d’un centre de formació professional, un institut d’educació secundària, el centre d’estimulació primerenca, les dependències de la guàrdia civil i altres serveis. A més, les obres poden provocar la disminució de la matriculació els próxims cursos, així com una molèstia per als alumnes.

Finalment, proposen com a alternativa la parcel·la del pipican que es troba al costat de la plaça de bous. Des de l’AMPA el consideren un lloc idoni per tractar-se d’una zona en expansió de la ciutat afirmant que, en el seu moment, des del consistori se’ls va dir que era zona verda, però després de consultar el Pla General d’Ordenació Urbana afirmen que està qualificat com assistencial

L’Ajuntament de Xàtiva rep als Premis Extraordinaris de Primària

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i la primera tinent d’alcalde, Xelo Angulo, van rebre al saló de plens de l’Ajuntament de Xàtiva als i les diferents estudiants de la ciutat que han aconseguit el Premi Extraordinari de Primària durant el curs 2018-2019.

Un total de quinze alumnes han aconseguit aquest reconeixement per part de la Generalitat Valenciana, d’un total de cinc centres. Per part del CEIP Beato Jacinto Castanyeda: Marina Alberola Camarasa, Jordi Gramage Gironés i Inés Pérez Montesinos; del Col·legi Claret: Pepe Guerrero Ferragud, Mireia Llopis Francés i Victor López Ballester; del col·legi La Immaculada: Paula Cano Aroca, Maika Sarrió García i Sofía Taich Vidal; pel que fa al col·legi Nostra Senyora de la Seu: María Martín Nogueroles, Javier Tormo Moll i Sofía Vizcaíno Benet; i finalment del CEP Gozalbes Vera: Nadia García Fernández, Carlos López Mas i Laura María Martínez Terol.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdá, va felicitar els guardonats, al mateix temps que va declarar, ser un orgull tindre a 15 xiquets i xiquetes de la ciutat nomenats com a Premis Extraordinaris, als quals va animar a seguir mantenint el nivell d’estudis d’ara, a continuar treballant i estudiant per aprofitar totes les oportunitats i tenir un millor futur.