Hui dilluns 2 de desembre destaquem les següents notícies:

El plenari municipal de Xàtiva aprova una amortització anticipada de 800.000 euros de deute financer

El plenari municipal va aprovar dissabte passat, ampliar l’amortització anticipada de deute financer, finançat amb romanent de tresoreria en més de 500.000 euros, arribant fins a 800.000, amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Xàtiva Unida i Ciutadans, i l’abstenció del Partit Popular. Tal com va explicar el portaveu socialista i regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, aquesta amortització permetrà alliberar crèdits i interessos l’any vinent.

Un altre dels aspectes que van ser aprovats, per unanimitat de tots els partits polítics, va ser la cessió, de part dels terrenys que formen part del complex del Reial Monestir de Santa Clara per a la construcció de la futura seu judicial, per part de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. La portaveu Popular, Maria José Pla, va reafirmar el suport a la proposta, assegurant que votaren a favor esperant que aquesta futura seu judicial siga una realitat pròxima, i Miquel Lorente de Xàtiva Unida, a més va preguntar si ja s’ha pensat quina utilitat poden tenir les zones que es conservaran a Santa Clara.

El plenari municipal de Xàtiva també va aprovar, amb els vots a favor del PSPV-PSOE i Ciutadans, els vots en contra de Xàtiva Unida i l’abstenció del Partit Popular, la conversió del Consell Esportiu Municipal en un òrgan consultiu de l’Ajuntament de Xàtiva, ja que fins ara l’organisme tenia un caràcter autònom.

Altres acords als quals es va arribar en el plenari municipal, van ser l’ampliació de les retribucions de productivitat a alguns empleats públics de l’Ajuntament, pel seu treball en 2019, així com la Constitució del Comité de Seguretat i salut 2019-2023, la constitució de la comissió de seguiment del II Pla d’Igualtat, i l’aprovació dels membres i representants del Consell Esportiu Municipal, el Consell de la Dona i el Consell d’Acció Social; totes aquestes últimes per unanimitat.

Més de mig centenar d’activitats ompliran els carrers de Xàtiva durant aquest Nadal

El regidor de Festes Pedro Aldavero i el regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez van presentar el passat divendres, a l’Ajuntament de Xàtiva la programació de Nadal i Reis 2019-2020, amb el lema «Mil coses per fer en Nadal!» i que comptarà amb més d’una cinquantena d’activitats. Els actes començaran el dijous 5 de desembre, amb l’encesa de la il·luminació dels carrers, que enguany s’ha ampliat al carrer República Argentina i al carrer Reina, afegint-se a l’Albereda, Gregorio Molina i carrer Dos Molins.

Una altra de les cites més rellevants aplegarà el dissabte 14 de desembre, quan tindrà lloc la inauguració del Betlem, a grandària natural més gran d’Espanya. L’acte començarà a les 6 de la vesprada amb una cercavila, des de la Plaça la Bassa fins a l’Ajuntament, amb la participació de la batucada de Rytmus i animació de Teatre de la Lluna amb la participació de l’Home dels Nassos. Cal destacar que moltes de les activitats programades giraran al voltant del Betlem, com l’organització d’un Mercat de Nadal a càrrec d’Adexa, des del mateix 14 de desembre fins al mes de gener. També hi haurà visites guiades, del 16 al 20 de desembre, destinades als escolars de la ciutat, junt amb altres visites amb monitors i animació.

El regidor de Serveis Públics, Ricardo Martínez va anunciar que s’han realitzat alguns canvis en la distribució, i elements del tradicional Betlem, encara que no ho va desvelar, per tal que la ciutadania ho descobrisca en visitar-lo. Escoltem al regidor de Serveis Públics, Ricardo Martínez.

Altres actes destacats seran, les Nadales Valencianes oferides per l’Escola de Danses, el dia 21, un concert de nadales a càrrec dels alumnes del Mètode Suzukiel diumenge 22, dimarts 24 hi haurà un concert de Nadal a càrrec de la Banda de Formació de la Primitiva Setabense, i el dissabte 28 el Coro Gospel de Xàtiva oferirà un concert.

També el regidor de Festes, Pedro Aldavero, va repassar a grans trets, la programació nadalenca d’aquest any i va anunciar diverses novetats. Escoltem al regidor de Festes.

Una programació nadalenca que comptarà també, amb actuacions teatrals i musicals familiars, concerts, activitats culturals, danses i activitats esportives.

Xàtiva clourà el 2019 amb un concert de valsos, marxes i polques

El Gran Teatre de Xàtiva acollirà el dissabte 28 de desembre, a les 19.30 de la vesprada, un concert de valsos, marxes i polques amb el que es posarà fi a l’any 2019. Un acte que es va presentar el passat divendres, en roda de premsa a l’Ajuntament de Xàtiva amb presència de la regidora de Gran Teatre Maria Beltrán, així com el fundador del Projecte Beta, Juan Pardo, i el director de l’orquestra Camerata Beta, el xativí Francesc Vidal.

La intenció és oferir un concert amb grans valsos, danses, marxes i polques mundialment reconegudes, a l’estil del famós concert que té lloc a Viena cada primer dia d’any. En l’espectacle, que comptarà amb tenors i sopranos de primer nivell, i una parella de ballarins, es farà servir també de l’humor, un signe de distinció que aporta en aquesta ocasió, Projecte Beta, que compta amb 22 músics i artistes que atresoren 30 premis d’àmbit nacional, amb treballs i esdeveniments realitzats arreu de tot el món.

Segons va declarar la regidora de Gran Teatre, Maria Beltrán, Xàtiva tindrà per primera vegada un concert d’aquestes característiques, amb un repertori que sempre sol veure’s per la televisió. A més va destacar la figura del director xativí, Francesc Vidal.

Francesc Vidal, director de l’orquestra Camerata Beta, va incidir que, la intenció és crear un ambient distés per als espectadors, amb un repertori eclèctic amb diferents velocitats, que crearà un concert dinàmic. Les entrades per al concert seran a 10 euros, 8 euros amb descomptes, i es podran adquirir a partir d’aquesta mateixa setmana, a Instanticket i els punts de venda habituals.

L’Ajuntament de Xàtiva respon a les acusacions de Xàtiva Unida respecte a la construcció del nou centre de salut

Fa uns dies, Xàtiva Unida mostrava el seu suport a la comunitat educativa del Centre Escolar Teresa Coloma, a través d’un comunicat on informava la ciutadania, la seua postura respecte a la construcció d’un nou centre de salut, en el qual asseguraven compartir l’opinió de que és prioritària la seua construcció al nucli antic, però també alertava que la decisió de l’Ajuntament, podia reduir l’espai educatiu del Teresa Coloma.

En resposta al comunicat de Xàtiva Unida, sobre la construcció del nou centre de salut Xàtiva II, l’Ajuntament de Xàtiva ha emés una nota de premsa amb la qual vol desmentir algunes de les afirmacions a les quals feia referència, l’esmentat comunicat de Xàtiva Unida dels darrers dies.
Segons informa l’Ajuntament, no és cert que l’alcalde Roger Cerdà no haja escoltat les aportacions de la comunitat educativa del Teresa Coloma.

Asseguren que l’alcalde ha mantingut diversos contactes amb la direcció del centre i amb les mares i pares dels alumnes, on els ha explicat reiteradament les circumstàncies de la proposta de construcció d’un nou centre de salut.

També asseguren que, Amor Amorós, es va reunir en diverses ocasions amb l’alcalde per a tractar aquest assumpte, en la seua qualitat de regidora d’Educació, de l’anterior govern municipal, i que en cap d’aquestes ocasions, va proposar alternatives viables.

Amb aquesta nota de premsa, també es vol informar a la ciutadania que, un nou centre de salut no posa en perill la continuïtat de cap centre escolar, ni cap altre servei públic de la ciutat, i que realitzar aquest tipus d’afirmacions, per part de Xàtiva Unida, és completament gratuït i irresponsable, atés que crea una alarma social injustificada amb finalitat partidista.

Finalment, l’Ajuntament de Xàtiva assegura que, la parcel·la cadastral que se cedirà a Sanitat, és l’única opció viable per a la instal·lació del centre de salut dins del nucli urbà i en la zona est de Xàtiva, i que s’han descartat altres alternatives, perquè no compleixen els requisits que marca la normativa vigent, a més, informen que la quantitat, per a l’adquisició del solar que planteja Xàtiva Unida, multiplicaria per 5 el preu que es va pagar per la compra de Santa Clara.