Hui dimarts 21 de gener destaquem les següents notícies:

Xàtiva adjudica les obres de finalització del pavelló polivalent de l’Attilio Bruschetti

Segons informen des de l’Ajuntament de Xàtiva, la Mesa de Contractació va aprovar ahir dilluns l’adjudicació del contracte de les obres de finalització del pavelló polivalent en el Centre Educatiu Attilio Bruschetti, que tindrà una superfície d’uns 300 metres quadrats.

Cal recordar que aquest pavelló polivalent, va ser una de les propostes més votades en els pressupostos participatius de 2017, s’ubicarà en l’espai lliure que queda en el sector sud-est de la parcel·la, entre els dos edificis del centre i les zones de joc, zones verdes, jardins i pistes esportives. Tot el perímetre de l’obra serà prèviament tancat de manera adequada per tal que no supose un risc tant per a l’alumnat com per al personal docent.

L’edifici constarà de dues zones. La primera d’elles serà una aula multi-usos a doble alçada, i amb dos magatzems, mentre que l’altra serà un bany adaptat amb una estructura més convencional. La peça se situa al fons de la parcel·la propera al tancat que separa el col·legi del carrer de la Beneficiència. La seua situació és propera al pavelló docent i s’accedeix a través de les voreres existents, pel que la connexió entre ambdós edificis és immediata.


Xàtiva treballa en el seu Pla Local de Gestió de Residus

L’Ajuntament de Xàtiva realitzarà hui a les 19 de la vesprada, a la Casa de Cultura, una sessió informativa i formativa per tal de posar en marxa la redacció del Pla Local de Residus amb la intenció d’establir un nou model de gestió i recollida dels residus domèstics, que permeta assolir els objectius fixats per la legislació comunitària, nacional i autonòmica.

En aquest sentit, el nou Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV 2019-2022) estableix la necessitat de que les àrees urbanes de més de 10.000 habitants, com és el cas de Xàtiva, redacten els seus Plans locals de gestió de residus domèstics i assimilables, amb la finalitat d’establir les accions necessàries per tal d’aconseguir una sèrie d’objectius, com ara la implantació de la recollida separada de la fracció orgànica dels residus domèstics (biorresidus); la recuperació, com a mínim del 25% del total de biorresidus produïts per a l’any 2020, i del 50% per a 2022; assolir un percentatge de recollida selectiva del 65% per a l’any 2020 i del 67% per a l’any 2022, de la totalitat de residus produïts.

La intenció es comptar amb la participació de la ciutadania i el teixit associatiu de la ciutat, pel que s’ha dissenyat un procés participatiu per sectors d’activitat i de distribució poblacional, per tal de definir el Pla de la manera més adequada i consensuada possible. En la primera reunió, que tindrà lloc hui dimarts, estaran presents l’empresa encarregada de la gestió d’aquest procés, així com la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra i l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, que obriran i tancaran l’acte respectivament.

A partir del mes de febrer s’iniciaran una sèrie de sessions participatives destinades a diferents grups com ara associacions empresarials i grans superfícies d’alimentació, centres educatius, entitats organitzadores de festes i esdeveniments, i també sectors de veïns i veïnes de la ciutat com ara el centre històric, l’eixample, les pedanies, Bixquert, Carraixet i els disseminats. Aquestes sessions participatives, que tindran lloc en la Casa de Cultura de Xàtiva, conclouran en el mes de març. L’última cita, abans de la redacció del Pla tindrà lloc a principis de maig al saló de plenaris de l’Ajuntament, on es realitzarà una sessió de Retorn d’Informació.


Mor a Moixent la segona víctima de la borrasca Gloria de neu i pluja

La segona víctima valenciana de la borrasca Gloria de neu i pluja ha mort a Moixent. Es tracta d’un home que ha sigut trobat encara en vida sobre la neu, amb símptomes d’hipotèrmia, a prop de sa casa; malgrat els intents de reanimació no s’ha pogut salvar la vida d’esta persona.

Segons explica el diari Levante-EMV, l’home va ser trobat a primera hora del matí de dilluns, i tenia com a costum eixir a caminar cada matí. L’alcalde de Moixent, Guillermo Jorgues, apunta que encara es desconeixen els motius de la mort del veí de la localitat.

Amb la mort d’aquest home a Moixent ja són dues les víctimes mortals pels efectes del temporal, després de la dona que també ha mort a Gandia.


#XtradioEsports

La UD Canals i el CD Llosa no van disputar els seus partits previstos per al passat cap de setmana després que la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana decretara la suspensió de tots els partits de categoria territorial que havien de jugar-se en la vesprada de diumenge. Per tant, el Llosa – Racing Rafelcofer i el Muro – Canals, junt amb altres dos partits, es disputaran en les pròximes setmanes.

En Primera Regional, el Moixent va veure també ajornat el seu partit, però qui si va jugar va ser el CD l’Alcúdia de Crespins, que no va poder passar de l’empat a 1 en la seua visita al Montaverner.

En Segona Regional, al Grup 9, es va ajornar l’Olímpic B – Manuel, mentre que Genovés i Racing Xàtiva van perdre per 3-2 contra Senyera i Benifairó respectivament. D’altra banda, al Grup 11, l’equip de la Font de la Figuera va perdre per 7-0 contra el Eldense B, en canvi, el Banyeres – Vallada va estar ajornat pel temporal.