Hui dijous 16 de gener destaquem les següents notícies:

Canals celebra les seues festes patronals en honor a Salt Antoni

Ahir dimecres, s’iniciaren els actes en honor a Sant Antoni,  patró de Canals, amb la benedicció de la foguera, moment en el qual es dona a conèixer el nom que se li atorga anualment. Aquest any ha sigut batejada com “La pusa protegida”. Unes festes que segons assegurava l’alcaldessa Mai Castells, als nostres micròfons,es pretén siguen cada vegada més igualitàries, donant pas a les dones als àmbits on abans soles era per als homes, i també de manera inversa, que els homes participen en allò que es determina per a les dones.

Hui dijous se celebren gran part dels actes més representatius de la festa gran de Canals, com el que s’ha celebrat a les 11 del matí, a la Casa de la Vila, la salutació de benvinguda a les Festes, per part de la Festera de Gràcia, i a continuació el lliurament al fester, de la Bandera de Sant Antoni i Primer Vitol. Tot seguit, a les 12.00 del migdia, a l’església parroquial se celebra la Missa d’ofrena en honor al seu patró. Ja a les 16.30h de la vesprada, al Casino Gran, es realitzarà la Presentació dels festers de Sant Antoni de l’any 2021. A les 17h dona inici a l’avinguda de Vicente Ferri, la cavalcada de Carrosses. A les 21h de la nit, aplegarà el moment de la Cremà de la Foguera en honor a Sant Antoni Abat. Un acte que reuneix a veïns, visitants, festers i autoritats, al voltant de la foguera, qualificada a hores d’ara com la més gran del món, en unes festes declarades, des de 2019, Festes d’Interès Turístic Nacional.  

La jornada finalitzarà amb el Sopar de Gala de la nit de la Foguera, al Pavelló Municipal, amenitzada por l’Orquestra “Montecarlo”, i a les 00:00 h de la nit,  hi haurà Discomòbil a la Plaça Pont del Riu. 

Demà divendres, els actes com la despertà, la mascletà o la processó en honor a Sant Antoni, marcaran una altra jornada festiva a Canals.


Adif licita la redacció del projecte de renovació de via entre Xàtiva i Ontinyent

Adif ha aprovat la licitació d’un contracte, per a la redacció del projecte de renovació de via en el tram comprés entre les estacions de Xàtiva i Ontinyent, i que formen part de la línia Xàtiva-Alcoi. Aquesta actuació està inclosa en el Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana establert pel Ministeri de Foment. El contracte s’ha licitat per un import d’1.026.000 euros i comprèn la renovació de 38,2km de via entre les estacions de Xàtiva i Ontinyent amb un termini d’execució de 12 mesos.

Aquesta licitació es suma a la recent adjudicació, d’un contracte per a la redacció del projecte i execució, de les obres de noves instal·lacions de seguretat de tota la línia d’ample convencional Xàtiva-Alcoi, per import de 7 milions d’euros, i un termini d’execució estimat de 10 mesos.

El tram comprés entre les dues estacions compta amb 22 passos a nivell, 7 ponts metàl·lics, 7 túnels i 7 baixadors, a més de les pròpies estacions de Xàtiva i Ontinyent. Aquesta actuació, que reafirma el compromís del Ministeri de Foment amb la realització de diverses millores i reparacions en la línia, permetrà augmentar els paràmetres de fiabilitat de la infraestructura, amb el consegüent benefici per al trànsit ferroviari.


Divalterra convoca 47 places d’ocupació pública per a brigadistes forestals

L’empresa pública de la Diputació de València Divalterra ha publicat en la seua pàgina web la convocatòria per cobrir 47 places de brigadistes forestals -41 especialistes i 6 conductors-, a més d’una plaça d’auditor intern i una altra de tècnic econòmic financer.

Per tal de facilitar el procés de presentació i gestió de sol·licituds, s’ha habilitat un portal d’ocupació en el qual, es centralitzen totes les ofertes de treball en vigor. Així les persones interessades en participar en alguna d’aquestes convocatòries deuran registrar-se en aquest portal per a, a continuació, accedir a l’apartat d’ofertes i presentar la sol·licitud en els diferents processos selectius vigents.

El termini de presentació de sol·licituds, per a tots els casos, està obert des de passat 14 de gener fins el proper divendres 31 de gener, ambdós inclosos.

Tota la informació relativa a aquesta convocatòria es pot consultar en el web www.empleo.divalterra.es/ofertas


#XtradioEsports

CROSS CIUTAT DE XÀTIVA

El Club Atletisme Xàtiva organitza, el pròxim diumenge, el “III CROSS CIUTAT de Xàtiva”. Aquesta prova és puntuable per al Circuit Autonòmic de Cross i, a més, serà el Campionat Autonòmic Federat Individual, així com Campionat Autonòmic Escolar en categoria SUB18.

En aquesta jornada atlètica podran participar tots els i les atletes de la Comunitat Valenciana de les categories Benjamí a Veterà federats a més d’aquells que participen al Cross Popular.

Les proves donaran començament a les 09.15 hores i acabarán més enllá  de les 14h al circuit del Poliesportiu Les Pereres.

TORNEIG BASQUET GENOVÉS

EL CB Genovés va presentar fa uns dies la 17a edició del seu torneig cadet masculí que comptará amb equips d’alt nivell com València BC, Joventut de Badalona i Estudiantes de Madrid.

Aquest mes de febrer es disputarà al pavelló del Genovés un altre torneig de primer nivell i ho farà possiblement amb les tres millors canteres que el bàsquet estatal compta. Si el Joventut de Badalona i el València Bàsquet ja són fixes en el torneig, aquest any és l’Estudiantes de Madrid que tornarà a competir al Genovés, que junt al júnior del CB Genovés completaran un cartell atractiu per a tots aquells que estimen el bàsquet i sobretot el bàsquet en categories de formació

No es fàcil organitzar aquestos esdeveniments en poblacions i Clubs com El Genovés. Malgrat tot, any rere any, el Torneig Cadet que organitza el C.B. Genovés està convertint-se en un referent a nivell de l’Estat Espanyol i serveix, si cap, com a “pulsòmetre” per als equips participants, i poder comprovar el seu nivell de preparació actual, per lluitar i obtenir una plaça per al campionat d’Espanya. És un bon examen, i més encara després del recent campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques que s’ha disputat a Huelva, on la selecció valenciana ha aconseguit la medalla de bronze davant la selecció canària i Catalunya ha quedat en segon lloc, després de perdre la final contra la madrilenya. Jugadors de totes tres seleccions els podrem veure al Genovés el darrer cap de setmana de febrer.

Per tant un cartell de nivell per a un torneig que pretén ser un referent en quan a bàsquet de formació però també per tot el que l’envolta en els tres dies que el Genovés es converteix en el bressol del bàsquet comarcal.

CV XÀTIVA

De l’actualitat del CV Xàtiva, destaquem les dues victòries dels equips júnior masculí i femení contra rivals molt complicats, així com dels equips cadets de preferent i de l’infantil masculí.

Dissabte passat el conjunt femení júnior del Familycash Xàtiva voleibol Xàtiva guanyava en un partit molt disputat per 3-2 contra un rival directe com el CV Sedaví (25-27/25-11/25-18/23-25/15-12).

I diumenge, es va disputar la primera jornada del nou grup classificatori per a la Final Autonòmica de la categoria júnior masculí, format per sis equips que han quedat classificats entre els tres primers de cada grup en la primera fase. El Familycash Xàtiva júnior masculí va començar amb bon peu i en un gran partit guanyaven per 0-3 en la pista del CV València (18-25/16-25/23-25). Un partit molt seriós dels de Rafa Mora i Larry Creus, que va destacar pels pocs errors comesos i una bona faena en servei i defensa.

En els Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, destaquen les dues victòries aconseguides pels equips cadets. El conjunt cadet femení preferent Boutique Córner Xàtiva guanyava a Oliva per 1-3 (25-20/6-25/19-25/18-25). I els xics del Xàtiva voleibol guanyaven per 3-0 al Illa Grau de Castelló (25-18/25-20/25-21).

CB XÀTIVA

Passat dissabte Xàtiva va reunir en el Pavelló Municipal Francisco Ballester a un total de 87 jugadors que es van desplaçar per a assistir a la segona jornada dels “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” en la categoria infantil.

En aquesta ocasió la presència d’esportistes xativins va ser més que notable, perquè es van inscriure més d’una vintena de jugadors del Club Bàdminton Xàtiva i l’E.D.M Bàdminton Xàtiva. Els esportistes de la categoria infantil no van fallar i es van anotar un total del 69% de victòries en la prova d’individual i alçant aqueixa xifra fins al 94% de victòries en el cas de la prova de dobles. D’altra banda, la resta d’esportistes tant del C.B Xàtiva com de l’Escola Esportiva Municipal de Bàdminton Xàtiva, tots ells de categoria *Sub-13, tenien com a objectiu el lluitar al màxim i utilitzar aqueixos partits com a entrenament com a preparació a la pròxima temporada quan tots ells ja siguen esportistes de categoria *Sub-15.

D’altra banda, diumenge va ser torn per als esportistes adults del Club Bàdminton Xàtiva, que es van desplaçar fins a la localitat de Teulada, per a participar en un nou Torneig Territorial destinat a les categories absoluta i sènior. En aquesta ocasió es van desplaçar quatre esportistes; Carlos Martínez, Santiago Villanueva, Vicente Molina i Vicent Molina. Els dos primers van participar en la categoria sènior i els dos últims en l’absoluta amb un bon rendiment.

CN XÀTIVA

També el passat cap de setmana es va disputar el Primer Campionat Màster d’Hivern Masters en la Piscina Municipal de la Sagrera de Castelló. En el mateix van prendre part 660 nadadors pertanyents a 39 clubs de la Federació de Natació de la Comunitat Valenciana.

Quant als temps i classificacions dels esportitstes del CN Xàtiva cal fer menció de Maica Santana, que en la prova de 100 m. braça va ser medalla d’or i campiona autonòmica d’hivern amb un temps de 1min31seg. A més, en els 50 m braça va ser quarta.

Així mateix, destaquen a Pitu García amb el seu cinqué lloc en 50 m. lliures i Teo Val que va aconseguir també la cinquena plaça en els 50 m. papallona.