Hui divendres 10 de gener destaquem les següents notícies:

La Junta de Govern Local acorda iniciar procediments a dos locals d’oci de la Plaça del Mercat

En l’última sessió de Junta de Govern Local, celebrada a l’Ajuntament de Xàtiva, s’ha acordat iniciar l’expedient de clausura de l’activitat d’un local situat a la Plaça del Mercat, així com el trasllat a l’òrgan competent d’una infracció greu d’altre establiment en un procediment vinculat a la Protecció de la Legalitat Ambiental i d’Activitats en una zona considerada ZAS (Zona Acústicament Saturada).

Concretament, l’acord que afecta al local situat al nº6 de la Plaça del Mercat, es deu a una manca de documentació essencial que legitime l’exercici de l’activitat, que es ve desenvolupant, i que ha provocat les queixes i denúncies de veïns de la zona. Segons remarca el Departament de Qualitat Ambiental i Medi Natural, no s’ha presentat la declaració fonamental que habilita l’exercici d’una activitat consistent en una cafeteria amb amenització musical, el que ha provocat que s’acorde amb caràcter immediat i de manera cautelar, la clausura de l’establiment i l’obertura del corresponent expedient sancionador, que s’ha transmès a la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública com a organisme competent. En cas de que l’interessat no duga a terme la clausura immediata del local podria incórrer en el delicte de desobediència, procedint a l’execució subsidiària del cessament.

Pel que fa al segon establiment afectat, al número 7 de la Plaça, l’acord esdevé al seguir pendent la presentació de la documentació necessària, que es va requerir en data 27 de juliol de 2018, el que ha comportat el trasllat a la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública com a òrgan competent per tal de tramitar i resoldre els pertinents expedients per infraccions greus i molt greus de la Llei 14/2010 d’Espectacles Públics, Activitats Recreatives i Establiments Públics.

Serà la Generalitat Valenciana la que haja de considerar el més convenient en relació a l’incompliment posat de manifest a l’expedient, relatiu a la comprovació de l’activitat.


La Casa de les Dones de Xàtiva presenta la seua programació trimestral

La Casa de les Dones ha donat a conèixer la seua programació de gener a març de 2020, que consta de tallers i activitats organitzats en diferents espais.

Pel que fa a l’espai digital i tecnològic s’ha programat un taller d’informàtica bàsica, que s’iniciarà el proper dimecres 22 de gener, fins l’1 d’abril. També hi haurà altre taller d’informàtica nivell mitjà, que començarà el 23 de gener fins el 2 d’abril.

Respecte a l’espai artístic i creatiu, dilluns alterns, hi haurà taller de poesia creativa organitzat per Xateba, mentre que el 10 i 12 de febrer es desenvoluparà altre taller sobre «Tecno-samarretes feministes». Els dies 19, 21, 26 i 28 de febrer, tindrà lloc el taller de «Tecno-escriptura feminista», i per al mes de març, els dies 3, 4, 5 i 6, també es realitzarà un taller de «Disseny de cartells i pancartes feministes

A més a més, l’espai de creixement personal ofereix activitats destinades a millorar l’autoestima, el llenguatge i la gestió emocional, les habilitats socials, relacions tòxiques, relacions saludables, sexualitat i eròtica femenina. D’altra banda, també s’ajuda a aquelles dones interessades en realitzar un currículum o superar una entrevista de treball.

Totes les activitats són gratuïtes i lliures fins a completar aforament, encara que caldrà inscriure’s prèviament a la Casa de les Dones o a les xarxes socials. A la Casa de les Dones es poden trobar associacions com ara Fil per Randa, Escola de la Vida, Fent Camí, Xateba, Cos Natura, les Bolilleres o Pit i prou.


18ena Concentració de Boixeters i Boixeteres a Canals

El Pavelló Ricardo Tormo de Canals acollirà demà dissabte, 11 de gener, la 18ena Concentració de Boixeters i Boixeteres. Des de les 10 del matí, més de 600 aficionats als boixets participaran en l’edició del 2020 d’aquest encontre anual. S’hi disposaran 14 punts de venda dins del recinte i 5 més al parc exterior. 

El cap de setmana boixeter començarà amb la inauguració hui divendres a les 19.30 hores de la vesprada, d’una exposició de treballs d’encaix a la seu social de Tyrius Canals. Es podrà visitar tant divendres com dissabte al matí, mentre se celebra la jornada al Pavelló Ricardo Tormo.


#XtradioEsports

El CD Olímpic es desplaçarà diumenge a la Ciutat Esportiva d’Alacant per enfrontar-se al Hércules B a partir de les 16h en el que serà el primer partit de la segona volta. Cal recordar que el filial alacantí es va imposar la primera jornada de lliga a La Murta per 1-2.

Per a aquest partit, Abel Buades té a tots els seus jugadors disponibles, ja que no hi ha baixes per lesió ni sanció, més enllà d’Hugo, que segueix avançant en la seua llarga recuperació després de lesionar-se al genoll en un dels primers partits d’aquesta temporada.

Pel que fa al rival, el Hércules B no aplega a aquest duel en el seu millor moment. Després d’un inici de lliga molt prometedor, els blanc-i-blaus han anat perdent posicions a la taula i sols estan dos punts per damunt del descens. A més, sols han aconseguit una victòria en els últims 10 partits.

Davant aquesta situació, la intenció de l’Olímpic és començar a millorar els resultats de la primera volta des d’aquesta mateixa setmana. Per tant, puntuar a Alacant ja serà un avanç per a un equip xativí que espera fixatges abans que es tanque el mercat a final de mes.

En Preferent, els equips de la Costera al Grup III comencen a competir en aquest 2020 amb ganes de millorar els seus registres. La UD Canals rep demà a les 16:30h a un rival pròxim com L’Olleria, en el que serà un dels duels més atractius de la jornada.

Per la seua part, el CD Llosa visitarà diumenge el Diego Mena Cuesta per enfrontar-se a un històric en hores baixes com el Dénia. Els de Rafi començaran aquesta segona volta amb un nou efectiu després de la incorporació d’Eusebio Saez. El futbolista de Montesa ocupa la posició de migcampista ofensiu i aquesta temporada estava competint en Primera Regional amb l’Alcúdia de Crespins. Es tracta d’un jugador amb experiència en Preferent, categoria en la qual va jugar amb el FC Canalense.