També actuaran Depedro, Dulce Pontes, Víctor Manuel i Sandra Monfort durant els dissabtes del mes de juliol

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la regidora de Turisme Raquel Caballero van presentar ahir dimecres el cartell definitiu de la XXIII edició del Festival Nits al Castell, que tindrà lloc durant els caps de setmana del mes de juliol.

Segons va destacar la regidora de, Turisme Raquel Caballero, “durant el mes de gener ja es van donar a la Fira Internacional del Turisme de Madrid les principals pinzellades de la present edició, amb Víctor Manuel, Depedro, Sandra Monfort i Pep Gimeno Botifarra, però ara per fi podem anunciar el cartell definitiu amb dues actuacions més en un any tan especial com aquest, en el qual celebrem el mil·lenari de l’obra El Collar de la Coloma”.

Una de les principals novetats serà l’espectacle «Mester de Algarabía. El collar de la paloma: historias de ayer y de siempre» a càrrec de Rafael Álvarez «El Brujo», el qual tindrà lloc el divendres 8 de juliol i que inaugurarà la present edició del festival. No és la primera vegada que l’artista xafa la fortalesa xativina, ja que en 2015 ja va actuar a «Nits al Castell» amb ‘Mujeres de Shakespeare’».

L’altra novetat serà el concert de Dulce Pontes, que ja formava part del cartell de 2020 que no es va poder dur a terme a causa de la pandèmia, i que està previst per al 16 de juliol. En aquesta ocasió la portuguesa, amb més de 30 anys de trajectòria artística, actuarà en solitari al castell de Xàtiva.

Pel que fa a la resta d’actuacions del Festival, el dissabte 9 de juliol actuarà Víctor Manuel amb el Tour del seu 75è aniversari i tots els seus èxits, mentre que el concert de Depedro i Sandra Monfort està previst per al dissabte 23 de juliol.

El xativí Pep Gimeno Botifarra tancarà la present edició el dissabte 30 amb l’espectacle «El collar de la mediterrània», un concert col·laboratiu amb músics de diferents procedències que tenen com a nexe comú el Mediterrani, i que comptarà amb la participació d’artistes com Ahmed Touzani, Fraskito o Vangelis.

L’alcalde, Roger Cerdà, va manifestar que “Per fi tornen les Nits al Castell després de dos anys i ho fan amb més força que mai, amb un total de cinc actuacions i amb la ferma voluntat que siga un certamen de dinamització turística de Xàtiva. Per a la nostra ciutat és important que en el mes de juliol hi haja activitats culturals de màxim nivell i aquest certamen està plenament consolidat com una de les fites més importants de l’estiu a les nostres comarques”. L’alcalde va afegir que aquest any “hem volgut aprofitar la celebració d’un fet històric com el mil·lenari de la publicació de ‘El Collar de la Coloma’, per això els espectacles de la inauguració i de la cloenda estaran vinculats a aquesta efemèride”.

Tots els concerts s’iniciaran a les 23 hores i com ve sent habitual es donarà servei de bus llançadora des de la plaça de l’Espanyoleto, amb eixides des de les 20:45 fins a les 10:15, hora de l’última pujada. El disseny del cartell és obra d’Elena Ortolà.

Les entrades tindran un preu de 20 euros per a cadascun dels concerts i es podran adquirir a partir del pròxim dimarts, 7 de juny, a les 12 hores, a través de la pàgina web de l’Oficina de Turisme, on s’habilitarà un enllaç, o acudint presencialment a l’Oficina de Turisme, també a partir d’aquesta data.