La presentació de la nova associació de Xàtiva, va anar seguida d’una taula redona, que va tindre lloc ahir a la Casa de Cultura

Ahir de vesprada va tindre lloc al Saló Noble de la Casa de Cultura de Xàtiva la presentació d’Apemanexa, la nova associació de persones i familiars afectats per malalties neurodegeneratives adquirides i no adquirides de Xàtiva. 

L’acte va consistir en una taula redona en la qual van participar, la regidora de Sanitat i Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo; el professor Doctor Especialista en fisioteràpia neurològica, José Vicente Benavent; la directora d’AFA Canals, Begonya Faura, i els membres actius de l’associació Laura Salinas i Hèctor Aparicio. 

Apemanexa és una associació de persones i familiars afectats per malalties neurodegeneratives adquirides i no adquirides de Xàtiva, amb capacitat per crear un entorn d’ajuda i suport en el trànsit d’aquestes malalties. L’associació treballarà en el benestar de la comunitat, desenvolupant les accions necessàries com ara la informació, la sensibilització, la coordinació, la formació i la captació de tots aquells recursos humans, materials i econòmics per al benefici i la millora en la qualitat de vida i benestar social de totes les persones afectades i els seus familiars. La regidora de Benestar social i sanitat de l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo va valorar ahir, amb aquestes paraules, el naixement de l’Associació: 

En la seua intervenció d’ahir, la regidora va anunciar que Apemanexa comptarà l’any que ve amb una ajuda econòmica inicial de 4000 euros i se’ls facilitarà un espai municipal destinat a les seues activitats i reunions. 

El professor Doctor especialista en fisioteràpia neurològica, José Vicente Benavent, va explicar que, «demogràficament tenim una societat que en les darreres dècades ha augmentat la seua esperança de vida, i això provoca que puguen aparéixer noves patologies, entre elles, les relacionades amb la salut del sistema nerviós central. Aquests malalts crònics necessiten ajuda, i per això és important la creació d’aquesta associació». Benavent va afegir que «la fisioteràpia neurològica és molt important per a aquestes persones, ja que es tracta de pacients que necessiten una especialització concreta».