El 63% dels ajuntaments de la Costera formen part del Fons, els quals representen al 95% de la població total de la comarca

Amb aquestes adhesions el Fons Valencià suma un total de 133 entitats locals sòcies de la Comunitat Valenciana, de les quals 124 són ajuntaments i 9 mancomunitats. El 63% dels ajuntaments de la Costera formen part del Fons, els quals representen al 95% de la població total de la comarca.

Els ajuntaments de Moixent i Cerdà han formalitzat l’adhesió al Fons Valencià per la Solidaritat, l’entitat municipalista que aglutina esforços a erradicar la pobresa i treballar per la igualtat d’oportunitats mitjançant la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament. Moixent ha designat com a representants de l’Ajuntament al Fons a la regidora Carolina Francés i al regidor Sergio Ortiz. Per la seua banda, les persones assignades per Cerdà són l’alcalde Josep Lluís Gijón, i la regidora Isabel Bataller.

Tant l’alcalde de Moixent, Guillermo Jorques, com l’alcalde de Cerdà, Josep Lluís Gijón, coincideixen en el fet que l’adhesió al Fons Valencià és la materialització del caràcter solidari dels seus municipis i del seu veïnat, així com del compromís que aquests tenen amb la societat i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Les entitats de la Costera que formen part del Fons Valencià per la Solidaritat són, la Mancomunitat de la Costera, i els ajuntaments de Xàtiva, Canals, l’Alcúdia de Crespins, Moixent, la Llosa de Ranes, Vallada, el Genovés, la Font de la Figuera, Barxeta, Montesa, Novetlè i Cerdà.