El calendari ja està disponible en la web ‘Repensar el futur’ de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha editat el seu nové Calendari Ambiental amb la participació d’un total de 54 escoles de 44 municipis pertanyents a 13 comarques valencianes. Amb lemes com ‘Sé conscient i fes un ús eficient’, 3.297 alumnes han participat en el disseny del calendari, que ja està editat i també disponible en la web ‘Repensar el futur’. 

La iniciativa convida a la reflexió des de l’aula i a la creació artística d’un disseny sobre la base d’una problemàtica ambiental. “Per al 2023 s’ha triat la petjada ecològica, que indica la superfície que cada persona o territori necessita per a obtenir els recursos que consumeix”, ha explicat la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó. 

S’ha seleccionat una escola per comarca per a la realització d’un taller ambiental. L’escola triada i premiada a la Costera és el Col·legi Vicente Blasco Ibáñez de Montesa. 

Al llarg de 2023 s’aniran utilitzant idees de l’alumnat per a la creació dels cartells dels dies de major rellevància ambiental, com per exemple el Dia de les Muntanyes, el Dia de l’Aigua o de l’Estalvi energètic, entre altres.