La cita va estar organitzada per Cámara Valencia i va comptar amb una conferència, tallers i entrevistes de treball de forma presencial

La Casa de Cultura de Xàtiva va acollir ahir dimecres la Fira d’Ocupació 2022 organitzada per Cámara Valencia, la qual va estar inaugurada pel president de la Diputació de València Toni Gaspar, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i el president de Cámara Valencia José Vicente Morata. 

Segons va exposar el president de Cámara Valencia José Vicente Morata “La Cámara es dedica a ajudar a les empreses però també a les persones a través de les pimes i a les persones demandants d’ocupació a través de Garantia Juvenil o de la seua pròpia formació”. Morata va agrair «a la Diputació de València el suport d’aquests programes i a l’Ajuntament, les accions d’ajuda al comerç que realitza». 

Per la seua part, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà va manifestar que «en l’àmbit local i autonòmic la situació laboral està millorant com així ho manifesten les últimes dades referents a l’atur. Nosaltres des de les administracions hem de fer apostes decidides per l’ocupació. Aquesta Fira de l’Ocupació és una magnífica oportunitat per trobar els perfils adequats». 

Cerdà també va fer referència a les dades d’ocupació en l’àmbit local, i va recordar que en els últims tres anys l’Ajuntament de Xàtiva ha contractat a través de diferents programes d’ocupació un total de 230 persones per a treballar durant un any, amb una inversió total de 2,2 milions d’euros. 

Finalment, el president de la Diputació de València Toni Gaspar va indicar que «la missió de les institucions, al cap i a la fi, és fer feliç a la gent a través del que fem, i ho aconseguim gràcies a jornades com aquesta». 

En la jornada, es van desenvolupar una ponència i dos tallers amb l’objectiu d’ajudar a les persones sol·licitants d’ocupació en aspectes com la presentació en una entrevista de treball o la preparació de currículums. 

La Fira de l’ocupació 2022 organitzada a Xàtiva per Cámara Valencia ha comptat amb més de 200 persones demandants d’ocupació i amb més de 25 empreses que també han aprofitat per a fer diferents entrevistes de treball de forma presencial.