El programa de compostatge domèstic no és l’únic programa del COR per fomentar la reutilització de matèria orgànica

Segons informa el Consorci de Residus-V5, més de 1.000 famílies de 50 municipis del Consorci ja composten la seua matèria orgànica a casa. Aquesta pionera iniciativa, que va iniciar el Consorci en 2017, ofereix gratuïtament un taller formatiu teòric-pràctic per a aprendre a compostar i tot el material necessari per a fer-ho a casa, com un compostador, un airejador i un cub per separar la matèria orgànica.

Com a recompensa per compostar a casa, la ciutadania que hi participa rep un descompte de 12 euros anuals a la seua taxa de residus. Aquesta bonificació és part del programa El Meu Compte Ambiental, que recompensa les bones pràctiques de la ciutadania amb descomptes de fins a 27 euros a l’any.

A banda dels tallers i el material gratuït, el programa de compostatge domèstic també inclou visites de seguiment per assessorar a les persones participants i comprovar que tot funciona correctament. La majoria de les famílies participants utilitzen el compost per a abonar els seus horts o jardins, donant així una segona vida a la matèria orgànica i evitant l’ús de fertilitzants agressius.

El Consorci ha duplicat enguany les ajudes i compta amb 600.000 euros per beneficiar a les famílies que participen en programes com aquest o fan ús de la xarxa d’ecoparcs mòbils i fixes del COR.

El programa de compostatge domèstic no és l’únic programa del COR per fomentar la reutilització de matèria orgànica. Al seu web també han publicat diverses guies gratuïtes per esclarir dubtes sobre el compostatge.

Per a participar en el programa de compostatge domèstic, la ciutadania interessada dels municipis que conformen el COR només ha d’enviar un correu electrònic a l’adreça info@consorcideresidus.org Una vegada comencen a compostar, rebran anualment el descompte de 12 euros que és acumulable a altres bonificacions.