Compromís la Costera-Canal admet que és important la transició energètica, però no el model que vol afavorir Ximo Puig

Segons la formació nacionalista, “davant les preocupants afirmacions del president Ximo Puig i d’altres membres del govern valencià, Més Compromís la Costera – la Canal reafirma la seua posició en defensa del territori de les nostres comarques”. A més a més anuncien que mamprendran totes les actuacions necessàries per a impedir que els interessos privats perjudiquen els drets públics i col·lectius.

En una nota de premsa afirmen que “des de fa mesos, la nostra comarca es veu assetjada per projectes de macroplantes solars, línies d’alta tensió i preses que no són necessàries. Són projectes al servei de grups inversors que volen acaparar les nostres terres i posar-les al servei dels seus interessos especulatius”.

Compromís la Costera-Canal admet que és important la transició energètica, però no el model que vol afavorir Ximo Puig. Aposten per empreses locals amb projectes locals que proporcionen energia neta a les nostres comarques.

Segons indiquen, la gent del nostre camp no pot més econòmicament i per això comprenen que els coste molt rebutjar determinades ofertes, encara que, en un context amb preus justos per al camp, la majoria no considerarien les ofertes que els estan arribant. També recorden que els fons d’inversió que estan darrere d’aquests projectes macroenergètics són els mateixos que han estat darrere de les deslocalitzacions agràries i industrials que tant han perjudicat les nostres comarques.

Per això, anuncien que iniciaran un ronda de contactes amb la societat civil i altres partits per tal d’articular una resposta col·lectiva a aquest decret.