El Partit Popular recorda que han presentat mocions i reclamacions en totes les institucions, Ajuntament, Diputació, Corts, i Senat, amb la finalitat de derogar el Reial decret de 15 de novembre que elimina el jutjat de violència de gènere de Xàtiva

El candidat del Partit Popular de Xàtiva, Marcos Sanchis, s’ha reunit amb una delegació d’Advocats de la ciutat on han tractat el que consideren una reculada en matèria de Justícia, davant la supressió del jutjat de violència de gènere. 

Marcos Sanchis, acompanyat pel senador Fernando De Rosa, magistrat de professió i portaveu de Justícia del PP al Senat, ha analitzat amb els advocats de Xàtiva la preocupació per la supressió del jutjat de violència de gènere, la qual cosa ha qualificat de “una de les herències maleïdes que ens deixa el PSOE de Roger Cerdà”, que “suposa un doble afront, a les víctimes, d’una banda, i als ciutadans de Xàtiva per un altra”. 

El candidat del PP ha assenyalat que “els socialistes han situat a Xàtiva per darrere d’altres municipis com Ontinyent o Alzira, que continuen conservant el seu jutjat de violència de gènere, sense que hui dia hagen explicat el vertader motiu pel qual aquest desapareix a la nostra ciutat”. 

En la reunió, els lletrats han traslladat els negatius efectes que la decisió de traslladar el Jutjat Viogen de Xàtiva a Alzira està provocant en el seu exercici diari d’assistència jurídica a les víctimes, als qui la consellera de Justícia, va anunciar que els posaria un taxi, cosa que ni tan sols s’està produint segons els mateixos advocats. 

Per a Marcos Sanchis, “la defensa de les víctimes es demostra amb fets, i no amb simples pancartes. El PSOE, igual que amb la Llei del només sí que és sí, ha fallat a les dones i el 28 de maig la ciutadania ha d’expressar-ho en les urnes”. 

El candidat del PP ha considerat que “la supressió del jutjat de violència de gènere és una mostra que Xàtiva no ha deixat de retrocedir en comerç, en turisme, en patrimoni, en serveis, en oportunitats per als emprenedors i en atractiu per a viure”. 

El Partit Popular recorda que han presentat mocions i reclamacions en totes les institucions, Ajuntament, Diputació, Corts, i Senat, amb la finalitat de derogar el Reial decret de 15 de novembre que elimina el jutjat de violència de gènere de Xàtiva, i prova d’això és la presència a Xàtiva del senador De Rosa que va preguntar la setmana passada a la ministra de Justícia qui va mentir, si ella o la consellera Bravo en la decisió de suprimir el Jutjat Viogen de Xàtiva.