El jove canalí explica a l’alcaldessa el seu dia a dia i la seua relació amb l’entorn

L’alcaldessa de Canals s’ha reunit recentment amb David Colomer, un jove del municipi amb diversitat funcional, per conversar al voltant d’aquest tema.

David, visitava la Casa de la Vila acompanyat per son pare, Raül, i ambdós eren rebuts per Mai Castells. En una conversa distesa, el jove explicava el seu dia a dia, que és el dia a dia d’un xic amb diversitat funcional, i tot allò que açò comporta al seu entorn.

A la visita, convidaven a la cap del Govern Municipal a conéixer i aprofundir més en la qüestió, amb ASPROMIVISE. Aquesta associació sense ànim de lucre de La Costera-Canal va sorgir per la inquietud d’un grup de famílies preocupades pel present i futur de la vida dels seus fills, i té com a finalitat el foment de la qualitat de vida a tots els nivells, de les persones amb diversitat funcional.

També proposaven al consistori acollir-se al pla d’activitats alternatives que des d’entitats com l’associació s’impulsen, de forma que amb açò, totes les veïnes i veïns que ho necessiten puguen accedir a elles.

Les societats inclusives integren a les persones al seu si, buscant que aquestes contribuïsquen amb el seu talent i, alhora, se’ls corresponga amb els beneficis que la societat pot oferir. Es tracta de valorar les capacitats i permetre a totes i tots, demostrar i aprendre del talent que cada persona posseeix.

Canals ja compta amb un precedent com el Parc Adaptat de la Zona d’Horts, i l’actual Equip de Govern, accepta el repte de seguir treballant per a aconseguir un poble més inclusiu, i a la mida de totes i tots els qui l’habiten.