L’E.E.M Bàdminton tanca la temporada amb el Torneig Clausura 2022

Dissabte passat MªJosé Mompó es va desplaçar fins a la localitat madrilenya de Guadarrama per a participar en el TOP TTR Sènior que es va disputar el 12 de juny i en el qual va participar en les proves de dobles i individual femení. El Pavelló Municipal de Guadarrama, Juan A. Cuadrillero, va acollir als 61 esportistes inscrits. 

En la prova de dobles femení van partir ella i la seva companya Silvia Rueda com a caps de sèrie número u, per ocupar la primera plaça del rànquing nacional. La fase de grup no va comportar problemes i van aconseguir la primera plaça i el pas a la semifinal les va enfrontar contra les madrilenyes Diana Iglesias i Laura Jiménez a les quals van vèncer per 21-11y 21-14. En la final es van veure les cares contra Patricia Sánchez i Vanessa Serrano en una trobada en el qual les madrilenyes van mostrar molta lluita i van posar en destrets a MªJosé i Silvia que van aconseguir imposar-se per un ajustat 23-21, ja en el segon set MªJosé i Silvia van controlar el partit per a emportar-se l’or després d’imposar-se per 21-13 i tancar la trobada.

Finalment, MªJosé Mompó participava després d’algun temps en la prova d’individuals on va aconseguir fer-se amb un nou metall, en aquesta ocasió la plata.

En la fase de grup MªJosé va aconseguir imposar-se sense problemes les seves dues adversàries i classificar-se com a primera de grup per a la fase eliminatòria, on en semifinals es va enfrontar a Laura Jiménez en una dura trobada en el qual la xativina va haver d’emprar-se a fons per a assegurar-se el passi a la final. La qual la va disputar enfront de Vanessa Serrano en una trobada on aquesta es va emportar la victòria en dos sets per 21-15 i 21-11. 

Thomas Wandschneider suma dos bronzes en el Canadian Parabadminton International.

La setmana passada l’esportista del Club Bàdminton Xàtiva Thomas Wandschneider es va desplaçar fins a terres canadenques per a participar en el YONEX Canada Parabadminton International 2022, concretament fins a la localitat d’Ottawa.

Thomas va participar com és habitual en ell, en la prova d’individuals i en la de dobles al costat del seu company de dobles Rick Cornell.

En la prova d’individual, Thomas va partir com a cap de sèrie número u i va quedar enquadrat en el grup A, on no va tenir problemes per a imposar-se a la resta d’esportistes i d’aquesta manera obtenir la primera plaça i d’aquesta manera accedir a la fase de grup. La condició de cap de sèrie li va servir per a accedir de manera directa a la semifinal on es va creuar amb l’esportista de la delegació coreana Jeong Jaegun, en una trobada molt intensa i disputat que es va prellongar fins als 40 minuts i on Thomas malgrat estar molt prop de forçar el tercer set no va aconseguir doblegar al corea. D’aquesta manera va aconseguir el primer dels bronzes.

En la prova de dobles al costat del seu company Rick va quedar enquadrat en el grup B, un grup format per quatre parelles on tres d’elles eren clares candidates a estar en semifinals. Thomas i Rick no van tenir problemes enfront de la parella italiana, les coses van canviar enfront dels japonesos Daiki Kajiwara i Keita Nishimura, caps de sèrie número dos i on van haver d’emprar-se a fons per a després d’1 hora i 4 minuts fer-se amb una merescuda victòria.

Però encara quedava la parella coreana formada per Kim Kyung Hoon Korea i Lee Sam Seop en una altra gran trobada de 57 minuts que en aquesta ocasió es van portar també en tres sets els coreans. Malgrat aquesta derrota en el grup van aconseguir la segona plaça que els atorgo una plaça en la fase final.

En semifinals van tornar a creuar-se amb una altra de les potents parelles de la delegació coreana, la formada per Jeong Jaegun i Kim Jung Jun, que darrere l’altre gran trobada de 54 minuts de durada s’imposaven als alemanys per 9-21, 21-13 i 21-17 en un altre partit on Thomas i Rick van començar per davant en el marcador anotant-se en primer set. Segon bronze del torneig per a Thomas.

L’E.E.M Bàdminton tanca la temporada amb el Torneig Clausura 2022.

Dimecres passat 8 de juny a partir de les 18.00h es van reunir en el Pavelló Municipal Francisco Ballester diversos dels esportistes que al llarg d’aquest curs han assistit als entrenaments de l’Escola Esportiva Municipal de Bàdminton per a participar en el Torneig Clausura 2022, esdeveniment que posa punt final a l’activitat de la E.E.M de Bàdminton en el curs 21-22.

Els esportistes assistents van realitzar una competició d’individual juntament amb alguns dels esportistes del Club Bàdminton Xàtiva que van ser convidats a aquest campionat, aconseguint la vintena de participants que es van distribuir en cinc grups i on els jugadors van poder gaudir tres trobades. Per a finalitzar també van quedar uns minuts per a realitzar una ronda de partits de dobles.

A les 20.15h es va realitzar el lliurament dels diplomes acreditatius als esportistes participants de mà del tècnic Javier Alcázar Tomás, i l’esdeveniment va finalitzar amb la tradicional foto de grup d’esportistes.

Concentració preparatòria per al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques.

El dissabte 11 de juny es va desenvolupar en el Centre de Tecnificació Esportiva situat a Alacant la concentració preparatòria per al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques que tindrà lloc en la localitat càntabra de Santander del 23 al 26 de juny de 2022. Aquesta concentració va comptar amb la presència de tres esportistes xativins Andrea Orquín, Jesús i Marcos Cimas en el grup de treball Sub-17.

Els esportistes convocats per a aquesta concentració van treballar de 10.30h a 13.30h a les ordenis dels seleccionadors Sergi Llopis (Selecció Sub-15) i Iván Gallardo (Selecció Sub-17). Aquesta última actuació va servir perquè els seleccionadors realitzessin diverses proves i combinacions de cara a confeccionar les possibles alineacions en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques. D’altra banda, també va ser l’última ocasió perquè els tècnics observessin als esportistes i preparin la convocatòria definitiva amb els 8 membres que formessin cadascuna de les seleccions que participessin a la fi de mes en el C.Espanya de SS.AA (CESSA 2022). 

El Club Bàdminton Xàtiva comptarà amb la presència de tres esportistes convocats per a participar en aquesta última jornada. Aquesta jornada comptarà amb tots els seleccionadors territorials que decidiran la llista d’esportistes que participaran en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques. 

El dilluns es va publicar el llistat definitiu d’esportistes que participessin en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques i el Club Bàdminton Xàtiva tornarà a tenir representació igual que la passada temporada. En aquesta ocasió serà Jesús Cimas en la selecció Sub-17, com a primeres reserves queden Andrea Orquín i Marcos Cimas que han estat molt prop de poder accedir de manera directa.