El Gran Teatre també acollirà en aquest quadrimestre una vintena de presentacions falleres i diferents actes musicals i esportius

L’Ajuntament de Xàtiva va presentar el divendres passat la programació teatral de cara a l’últim quadrimestre de 2022, entre la que destaca la representació de l’òpera «Les noces de Fígaro», de Mozart, o l’obra teatral «Los Pazos de Ulloa» de Emilia Pardo Bazán. 

El primer espectacle tindrà lloc aquest mateix mes de setembre, i serà la tornada de l’aclamat ballet clàssic «El llag dels cignes» de Tchaikovsky, el divendres 23 de setembre, a les 20:30 h, a càrrec del Ballet Nacional de Georgia. 

Per al mes d’octubre hi ha previstos quatre esdeveniments. El diumenge 16 d’octubre el Gran Teatre acollirà un campionat de fitness-culturisme, mentre que el divendres 21 , a les 19:30 h, està previst el recital del Concurs Internacional de Piano de València ITURBI, amb l’actuació de Salomé Jordania, guanyadora del tercer premi. El dissabte 29 d’octubre , a les 20 h, es rescatarà l’òpera «Isabella, qui tollis pecata mundi», ideada pel xativí Vicent Soriano, que va haver d’ajornar l’estrena el passat mes de febrer. El mes es tancarà el dilluns 31 a les 20 h amb el concert de música antiga «La dama i l’unicorn» de Capella de Ministrers, un espectacle multisensorial familiar i infantil en col·laboració amb la companyia de dansa TransferMove – Toni Aparisi. 

En novembre arribarà un dels plats forts, com és la representació de la mítica òpera bufa «Les noces de Fígaro» de Mozart. Serà el divendres 18 a les 20:30 h, amb venda d’entrades a partir del 3 d’octubre, amb Camerata Lírica i l’Orquestra Filharmònica de La Manxa. Es tracta d’una de les més importants composicions de l’autor i una de les òperes més representades en teatres al llarg de la història. Per al mes de novembre també està previst al Gran Teatre 

el Concert aniversari de la Colla la Socarrà, el dissabte 12, i el concert de Santa Cecília de la Societat Musical La Primitiva Setabense, el dissabte 26. 

Desembre s’iniciarà amb l’altre concert de Santa Cecília, en aquest cas a càrrec de la Societat Musical La Nova de Xàtiva, el dissabte 3, mentre que per al divendres 16, a les 21 h, està prevista l’obra teatral «Los pazos de Ulloa» d’Emilia Pardo Bazán, adaptada per Eduardo Galán i dirigida per Helena Pimienta. L’espectacle compta amb la participació de Pere Ponce, Diana Palazón, Marcial Álvarez, Esther Isla i David Huertas, i és un al·legat contra la violència i la crueltat. Les entrades es podran adquirir a partir del 14 d’octubre. 

Les entrades estaran disponibles als webs del Gran Teatre de Xàtiva o d’Instanticket. També es podran adquirir de forma presencial els dimarts, dijous i divendres laborals de 12 a 14 hores, i des de dues hores abans de la funció. Ja estan a la venda les entrades per al ballet i per a l’òpera Isabella. 

Segons va manifestar la regidora de Gran Teatre Maria Beltrán, «Crec que és una programació molt completa amb òpera, ballet o teatre entre altres espectacles. És important també tornar a la normalitat amb la celebració d’activitats d’altres regidories i de les associacions que fan ús del Gran Teatre com ara les falles o les associacions musicals». La regidora també va recordar que existeix la possibilitat de fer-se «Amant del teatre» amb un procediment totalment gratuït en la web del Gran Teatre, cosa que permet assabentar-se de tota la programació i beneficiar-se de descomptes en determinades actuacions. 

La regidora, Maria Beltrán, va aprofitar la roda de premsa de divendres passat per presentar la programació escolar al Gran Teatre per al curs 2022-2023, que comptarà amb un total de setze representacions en castellà, valencià i anglés entre setembre i maig de 2023. 

Destaquen títols com «Astrolabi» de Disparatario Teatro, «L’increïble assassinat d’Ausiàs March» de Crit Companyia de Teatre Valencià, «Cartas a Curie» i «La bambolla de Júlia» de Maquinant Teatre o «The explorer», «The good wolf» i «Abracadabra» de Forum Teatre. 

A més a més, el Gran Teatre de Xàtiva també albergarà les presentacions falleres en aquest últim quadrimestre de l’any. Seran un total de divuit presentacions de comissions que tindran lloc entre l’1 d’octubre i el 4 de desembre, i que es tancaran amb les presentacions de la Fallera Major de Xàtiva, el 10 de desembre, i de la Fallera Major Infantil de Xàtiva, l’11 de desembre.