L’investigador xativí ha aprofundit en el desenvolupament d’imants formats per una sola molècula que poden usar-se com a unitats bàsiques d’informació en computació quàntica

L’investigador de l’Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València, José Jaime Baldoví, ha aconseguit el primer premi de la XVII edició del Premi d’investigació Cientific-tècnic d’Algemesí per a joves menors de 36 anys i dotat amb 5.000 euros. El premi s’atorga a un treball sobre química teòrica i computacional titulat «Disseny químic de materials intel·ligents per a tecnologies quàntiques».

El treball se centra en les investigacions de Baldoví durant els últims tres anys, en els quals l’investigador xativí ha aprofundit en el desenvolupament d’imants formats per una sola molècula que poden usar-se com a unitats bàsiques d’informació en computació quàntica.

José Jaime Baldoví és investigador distingit del Pla Gen-T de la Generalitat Valenciana i al gener d’aquest mateix any va rebre una subvenció del Consell Europeu d’Investigació per valor d’1,5 milions d’euros per a desenvolupar el seu projecte d’investigació basat en materials intel·ligents. L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc en les pròximes setmanes.