Durant la cerimònia celebrada el divendres passat en el Teatre Principal d’Alacant, es van entregar els guardons de 18 categories

L’Institut Valencià de Cultura ha entregat els VI Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2023. Enguany els principals guardons han sigut per als cantants Pep Gimeno ‘Botifarra’, Sandra Monfort i La Maria. 

Durant la cerimònia celebrada el divendres passat en el Teatre Principal d’Alacant, es van entregar els guardons de 18 categories. 

Amb dos premis figura Pep Gimeno ‘Botifarra’, qui es va emportar els guardons al millor disc de músiques d’arrel i a la millor gira per ‘Ja veu l’aïre’. La Maria va guanyar guanyat els premis a l’artista revelació per ‘L’Assumpció’, i també al millor disseny. Sandra Monfort, es va emportar els guardons al millor disc de pop i el millor disc amb ‘La mona’, i el guardó a la millor cançó per ‘Moreneta’. 

Altres premis destacats van ser, el premi al millor disc de ‘rock’ que va ser per a Ciutat Jara per ‘La vetlada del llop’. El de música urbana va ser per a Maluks, per ‘Cor i foc’ i el millor disc de fusió i mestissatge per a Plena 79 Salsa Orchestra, per ‘Terra i llibertat’. El millor disc de cançó d’autor, va anar per a Carles Dénia pel seu disc ‘Mussol’. 

Finalment, el premi del públic, atorgat pels vots populars remesos a la web, va anar per a Pep Gimeno ‘Botifarra’. S’han rebut més de 4.500 vots del públic en aquesta categoria.