La Fira de l’Estudiantat ha reunit aquest divendres a Xàtiva a centenars d’alumnes per conèixer l’oferta dels centres de la Costera i les comarques veïnes

L’institut Lluís Simarro de Xàtiva ampliarà de cara al curs vinent la seua oferta formativa amb la instauració de l’FP Bàsica de Cuina i Restauració i d’un curs d’especialització d’intel·ligència artificial i Big Data.

El nou títol professional bàsic de cuina i restauració està destinat les persones interessades en l’hostaleria, la restauració, el turisme i les indústries alimentàries i permetrà treballar com a ajudant o auxiliar de cuina o de rebost, de cambrer en sala o en bar-cafeteria o de cuina. A més a més permet l’accés a tots els cicles formatius de grau mitjà.

D’altra banda, també es podrà cursar a partir del 2022/2023 un curs d’especialització en intel·ligència artificial i Big Data destinat a graduats en grau superior que permetrà adquirir coneixements de cara a poder optar a eixides professionals com desenvolupador, programador de sistemes experts o analista de dades.

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, ha valorat així la noticia:

El director de l’IES Lluís Simarro David Ferrandis ha manifestat que aquesta és una bona notícia per a la ciutat:

Per la seua part, el cap d’estudis de Cicles Formatius, José Luis Aznar, ha expressat que “el cicle de cuina i restauració és una reivindicació històrica d’aquesta ciutat:

El centre ja va exposar la nova oferta en la Fira de l’Estudiantat que es va celebrar divendres passat a l’Albereda Jaume I de Xàtiva. En la mateixa van participar més d’una trentena d’estands de la comarca de la Costera i de les comarques veïnes com ara la Vall d’Albaida, la Ribera o la Canal de Navarrés. Els estudiants han pogut conéixer de primera mà l’àmplia oferta formativa en graus bàsics, mitjans i superiors, i també altres eixides laborals en altres centres públics i privats de la Comunitat Valenciana.