Els centres escolars participants van posar a la venda llibres, artesania, productes elaborats pels mateixos centres, i productes de segona mà

El divendres passat, a les 11.30 h va tenir lloc al Saló d’Actes de l’IES Josep de Ribera l’entrega dels beneficis obtinguts en la VII Fira Solidària Intercentres celebrada el passat 13 de maig. A l’acte van assistir les 8 ONG que van rebre els respectius donatius: Creu Roja, Mans Unides, Càritas, Gent de la Consolació, ASPROMIVISE, Axem13, Acofem, AVSA-Cotasa i Escoles Solidàries.

Després de dos anys de pandèmia, s’ha recuperat la FIRA SOLIDÀRIA INTERCENTRES, que enguany ha celebrat la seua VII edició. La Fira està organitzada per professorat i alumnat de l’IES Josep de Ribera, Institut la Costera, IES Lluís Simarro, Col·legi Claret i CEE Pla de la Mesquita. També participen totes les escoles de Primària amb diverses activitats.

La Fira solidària intercentres té com a objectius, sensibilitzar a la població sobre les situacions de pobresa i desigualtat al nostre entorn, fer partícip a l’alumnat d’una tasca solidària i responsable, i recaptar fons per a distribuir a les ONG’s locals. Els beneficis recaptats es destinen a cobrir les necessitats bàsiques de les famílies desfavorides, mitjançant les ONGs assistents.

Enguany, la fira va comptar amb 12 parades, 25 carpes, 12 activitats lúdiques, 12 centres escolars, incloent-hi les escoles de les societats musicals i l’Acadèmia Rytmus i 8 ONG locals.

Els centres escolars participants van posar a la venda llibres, artesania, productes elaborats pels mateixos centres, i productes de segona mà, entre d’altres. L’organització de la Fira Solidària ha agraït l’assistència i col·laboració de la ciutadania de Xàtiva.