En centre ofereix una formació integral al futur professional de l’hostaleria

L’IES Enguera porta una llarga trajectòria formant a professionals de l’hostaleria. Pel centre, han passat destacats alumnes que, en l’actualitat, són reconeguts professionals del sector. Aquests antics alumnes presten la seua col·laboració a l’equip de professors transmetent les seues experiències a través de masterclass.

La formació és integral, els alumnes adquireixen les competències per a treballar dins del sector de la restauració en diversos escenaris. En finalitzar els seus estudis poden accedir als següents llocs: cuiner, cambrer, pastisser, barman, ajudant de sommelier, auxiliar de serveis en mitjans de transport i encarregat d’economat.

En el Centre, l’oferta formativa de la família d’hostaleria s’ordena de la següent manera: d’una banda, està la Formació Professional Bàsica de Cuina i Restauració, d’un altre costat, estan els dos Cicles Formatius de Grau Mitjà: el Cicle de Cuina i Gastronomia i el Cicle de Serveis en Restauració.

La formació dels alumnes és eminentment pràctica; per a això s’utilitzen les excel·lents instal·lacions de l’institut. Tant la cuina com la pastisseria estan proveïdes dels mateixos equips que s’utilitzen en les empreses de restauració. No existeix la simulació, sinó que la pràctica és real i es realitzen tot tipus d’elaboracions que es serveixen a la sala, on els futurs cambrers realitzen la seua pràctica en el restaurant escola que és ben conegut a la comarca.

No hi ha dubte que, cada vegada més, els empresaris de l’hostaleria aposten per la professionalitat dels seus treballadors, perquè és l’única via per a ser competitius. D’altra banda, després del COVID-19, els empresaris del sector hauran d’enfrontar-se al repte de recuperar la confiança dels consumidors, i això podrà ser demostrant la seua professionalitat que només és possible aconseguir a través de la formació.

L’IES Enguera, des de sempre, ha rebut moltes mostres d’interès per part de possibles alumnes de comarques, diferents a la Canal, a cursar allí els cicles formatius; però aquests es trobaven amb la dificultat del transport per a arribar a Enguera. Actualment, aquest obstacle s’ha salvat amb una empresa de transport escolar que ha dissenyat el servei de transport des de l’estació de Renfe de Xàtiva fins a l’institut.

Per als qui estigueren interessats en els cicles formatius, cal destacar, que la Conselleria d’Educació va publicar la data d’inscripció a les proves d’accés als cicles formatius, sent el termini del 25 al 29 de maig.

Per als qui, per la seua formació prèvia, puguen accedir directament als cicles, el període d’admissió per a la matrícula serà del 17 al 25 de juny.

El departament d’Hostaleria, de l’IES Enguera, convida a tots aquells interessats a participar en aquesta formació de futur al fet que entren en la web de l’IES i al fet que seguisquen el seu Facebook on podran recaptar més informació i conèixer totes les activitats en les quals participen els alumnes del Centre.

www.iesenguera.edu.gva.es