El Departament de Salut Xàtiva Ontinyent tanca 2022 amb la inversió més gran en infraestructures sanitàries dels últims 10 anys

El Departament de Salut Xàtiva Ontinyent tanca 2022 amb la inversió més gran en infraestructures sanitàries dels últims 10 anys. Amb una inversió que supera els 31,5 milions d’euros el Departament ha multiplicat per 14 les seues inversions respecte a fa deu anys i ha convertit a 2022 en un dels anys de major inversions i activitat en obres i infraestructures dels últims anys. 

Només a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva s’ha invertit aquest any 3.589.390 euros, una quantia que ha permés entre altres coses, importants actuacions d’ampliació i millora en les seues instal·lacions, com la construcció del nou hospital de dia onco-hematològic (1.234.049 euros) el seu equipament (277.469 euros), l’adaptació d’accés propi (41.523 euros), la substitució de calderes per a millora de l’eficiència energètica en la producció de calor (1.265.987 euros), la instal·lació de 28 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de la seua flota (250.214 euros ) i la construcció d’una “sala blanca” del laboratori de microbiologia (281.998 euros). 

A més d’aquestes actuacions també s’ha millorat l’escala oest antiincendis amb 102.775 euros, la millora i ampliació de captadors d’energia solar (53.097 euros), l’adequació i reforma de l’àrea de cambres frigorífiques de les cuines (47.190 euros), i la instal·lació d’una estació de control domòtic d’instal·lacions de Manteniment (35.088 euros). 

L’Hospital Lluís Alcanyís també ha escomés xicotetes obres com la millora i instal·lació de doble sostre en àrees d’administració i assistencials com a diàlisi i consultes externes, la instal·lació d’un parc exterior de gimnàstica terapèutica, i l’adequació de diverses zones verdes per a convertir-les en zona d’esplai per a usuaris i personal del centre hospitalari. 

De cara a pròxims exercicis l’Hospital de Xàtiva té previst ja en els pressupostos de la Generalitat Valenciana una ampliació per un cost 17,5 milions d’euros a executar durant el pròxim trienni, una quantitat que reflecteix ja aquesta intenció amb 3 milions d’euros en el pressupost de l’exercici que comença aquesta mateixa setmana. 

A aquestes actuacions en infraestructures cal sumar la inversió de l’Ajuntament de Xàtiva i la Diputació de València per a l’execució del nou aparcament amb capacitat per a 168 vehicles que va a millorar, ja la setmana vinent, el trànsit i aparcament en el recinte sanitari. 

També en l’àrea de mobilitat, el nou pla de servei públic de transport de viatgers amb autobús de la Generalitat Valenciana, augmenta l’oferta de servei 

per a la relació de tots els municipis amb l’Hospital Lluís Alcanyís, prolongant fins a aquest centre totes les línies que anteriorment paraven a Xàtiva. Així ja han començat a arribar fins al centre hospitalari les primeres línies d’autobús concessionàries del servei que contribuirà a mantenir un ús responsable del vehicle.