Les consultes externes continuen realitzant consulta telefònica incrementant progressivament les consultes presencials

L’Hospital Lluís Alcanyís reinicia la seua activitat quirúrgica programada tant per a cirurgia amb ingrés com sense ingrés hospitalari. Per la seua banda les consultes externes continuen realitzant consulta telefònica incrementant progressivament les consultes presencials

La millora quant a la disponibilitat de llits d’hospitalització convencional i UCI que ha experimentat l’Hospital en l’última setmana li permet reiniciar la seua activitat quirúrgica programada que va haver de ser reduïda als casos oncològics, urgents i no demorables amb l’arribada de la tercera onada de la pandèmia.

Així a partir de hui es recuperen set dels huit quiròfans que estaven disposats per a albergar pacients crítics i es reinicia amb la programació quirúrgica atenent als casos de patologia amb prioritat 1 en llista d’espera. Es deixarà un quiròfan de reserva per si sorgix necessitat de tornar a ocupar-ho per ingressats crítics.

En un mes els pacients covid ingressats han passat de ser 122 a 20 ingressats en el dia de hui, mentre que els pacients crítics per COVID-19 han passat de ser 22 a 4 que es registren hui.

Amb aquestes dades la direcció de l’hospital ha previst el reinici de l’activitat quirúrgica de forma progressiva incloent activitat d’autoconcert, si fa falta, a les vesprades i les intervencions programades en quiròfans de l’Hospital d’Ontinyent.

Respecte a les residències i centres sociosanitaris del departament, després d’haver sigut vacunats tots els professionals i persones residents, les dades de positivitat covid ofereixen hui un sol cas positiu (en ingrés hospitalari en aquest moment) entre els més de 1400 residents acollits en 24 centres ubicats en distintes poblacions del departament de salut.