El laboratori de microbiologia de l’hospital xativí té potencial per a la realització de més de 1000 PCR diàries

L’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva compta amb un nou equip per a la realització de determinacions PCR. Aquest autoanalitzador de biologia molecular R2000 SP s’uneix al que ja es disposava d’aquest mateix model per a incrementar la capacitat d’analítiques i minimitzar els seus temps. Amb tot, el laboratori de microbiologia de l’hospital xativí tindrà potencial per a la realització de més de 1000 PCR diàries.

Aquesta inversió es realitza després de sofrir una avaria en un d’aquests equips que, en dies anteriors, ha retardat els resultats d’una prova que s’ha convertit en determinant per al control de la pandèmia i que fa tan sols un any era gairebé una desconeguda.

Cal recordar que el laboratori de microbiologia de l’Hospital Lluís Alcanyís va ser un dels primers comarcals a adaptar-se per a realitzar PCR ja en el mes d’abril. En aquells primers mesos va començar a realitzar aquesta prova de biologia molecular que només es realitzava a València. Aquesta ràpida adaptació ha permés al Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent tenir els resultats d’una manera més ràpida, al que també ha contribuït el fet de dotar a aquest laboratori de més personal tècnic que presta en data d’avui un servei en horari de 24 hores set dies a la setmana.