L’artista faller Rafa Cheli és el creador de les obres instal·lades a l’aulari de docència

L’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva ha instal·lat una decoració de l’artista faller Rafa Cheli de Dénia a la seua sala principal de l’aulari de docència.

Aquesta decoració és part d’una iniciativa que ha subvencionat de la Diputació de València i en la que ha col·laborat el Gremi d’Artistes Fallers per a donar suport al treball dels artistes fallers durant la crisi ocasionada per la pandèmia.

En total s’han creat 15 falles infantils d’altres tants artistes fallers que s’han distribuït entre 15 grans centres hospitalaris o residències sociosanitàries de tota la província. A més, el conveni ha contemplat la realització de 15 decoracions com aquesta per a 15 hospitals més entre els quals està l’hospital de Xàtiva.

Aquesta creació artística té l’objectiu inicial de contribuir a humanitzar els espais sanitaris infantils com són les sales de pediatria o consultes. L’Hospital Lluís Alcanyís compta ja des de fa més de deu anys d’una sala hospitalària de pediatria amb decoració del dissenyador local Xavi Sellés. També les sales d’espera de pediatria a Consultes Externes compten amb una decoració especial que va realitzar un grup d’alumnes del Batxillerat artístic de l’IES Josep de Ribera el darrer gener de 2020.

La nova peça artística és de gran format i representa una salutació a la lluna des de la terra amb dibuixos d’astronautes infantils, globus i moviment que es contempla darrere d’una gran finestra. Per culpa de les seues grans dimensions, l’obra ha estat impossible ubicar a l’interior del recinte assistencial, tot i això des de l’àrea d’humanització, s’està estudiant una futura reubicació d’aquesta obra a una de les entrades principals del centre hospitalari. A hores d’ara aquesta obra de Rafa Cheli decora la sala principal de l’aulari de docència de l’Hospital.