El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha rebut ja els primers tests ràpids

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha informat de diverses millores assistencials que han portat a terme a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva per a afrontar amb majors garanties la COVID-19.

D’una banda, la disponibilitat de llits UCI ha passat de 12 a 26. Per a això, s’ha habilitat alguns quiròfans i part de la zona de reanimació després de l’anestèsia en l’àrea quirúrgica, espais que disposen de l’equip necessari per a aquesta mena de pacients. Fins al moment cap dels nous llits UCI ha estat utilitzat.

El treball s’ha realitzat en un temps rècord gràcies a la implicació tant dels serveis de quiròfans, especialitats quirúrgiques (que reorganitzen quiròfans ordinaris), reanimació i anestèsia i l’equip de manteniment.

Els treballs comporten disposar de respiradors, habilitar ventilació específica i una pressió adequada, accessos separats de seguretat, material i equipament suficient, així com personal per al que s’ha ampliat la plantilla per a UCI en 19 efectius d’infermeria i 14 TCAE’s tant amb noves contractacions com reorganitzant els recursos existents.

D’altra banda, l’hospital ha habilitat 15 nous llits per a pacients generals habilitant la zona de gimnàs de Rehabilitació que se sumen a les habilitades en la UPI (unitat de pre ingrés) que són 8. Aquesta nova àrea d’hospitalització en rehabilitació està prevista per a albergar pacients generals (no COVID-19).

TEST RÀPID CORONAVIRUS

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha rebut ja els primers tests ràpids. L’enviament inicial rebut consta de 4.800 test que d’acord amb el protocol establert pel Ministeri de Sanitat estan fent-se ja d’inici als centres sociosanitaris del departament.