Hi haurà un torn de matí i altre de vesprada, i la reserva s’haurà de fer a través de l’apartat d’esports de la pàgina web municipal

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i el regidor d’Esports Pedro Aldavero han visitat aquest matí les piscines de Xàtiva per tal de comprovar de primera mà els treballs d’adequació de cara a l’obertura al públic, que tindrà lloc el proper dilluns 15 de juny, coincidint amb el pas a la fase 3 del desconfinament.

Per tal d’adaptar-se a la normativa sanitària i de seguretat, aquest estiu hi haurà dos torns d’accés diaris: un de matí (de 10 a 14:30 hores) i altre de vesprada (de 15:30 a 19:30 hores). La principal novetat és que l’accés, tant a la piscina del Poliesportiu Les Pereres, com a la de la Murta i a les de les pedanies, s’haurà de fer amb reserva prèvia (i sols una diària) accedint a l’apartat d’esports de la pàgina web municipal (www.xativa.es), clicant en l’apartat «reserves». Les reserves es podran fer fins a un màxim de 48 hores d’antelació, i es podran realitzar a partir d’aquest diumenge.

El pagament de les entrades s’habilitarà a partir de juliol de forma telemàtica, sent presencial durant el que resta del mes de juny, i els preus per a les piscines de Les Pereres i la Murta són d’1 euros per a xiquets de 9 a 16 anys i jubilats i pensionistes, i de 1,5 euros en el cas de persones de 17 a 64 anys (els xiquets de 0 a 8 anys queden exempts de pagament). També cap la possibilitat de fer-se amb una abonament per a la temporada estival, que serà de 60 euros en cas del familiar (que inclou fills menors de 16 anys), 15 euros per als i les joves de 9 a 16 anys i els jubilats i pensionistes, i 25 euros per a les persones d’entre 17 i 64 anys.

D’altra banda, a les pedanies de Torre de Llores i Annauir, els horaris seran de 12 a 14 hores en el torn de matí i de 16 a 20 hores en el de vesprada, podent-se reservar tan sols un torn per dia. En aquest cas el preu serà d’1 euro per a majors de 8 anys, quedant exempts els menors d’aquesta edat. Pel que fa als abonaments, el familiar serà de 45 euros, mentre que els individuals de jubilats i pensionistes i xiquetes i xiquets d’entre 9 i 16 anys serà de 15 euros i el de les persones d’entre 17 i 64 anys serà de 20 euros.

Cal destacar que els espais estaran delimitats per a cada persona, i no hi haurà cadires ni hamaques de l’Ajuntament, pel que cada usuari s’haurà de portar els objectes de casa. El Poliesportiu Les Pereres compta amb una pantalla per tal de controlar l’aforament de la instal·lació, així com amb una càmera termogràfica per tal de controlar la temperatura de les persones que accedeixen. La neteja de les instal·lacions es farà tant de matí, abans de la seua obertura, com a migdia, i per a qualsevol dubte, es pot telefonar al telèfon 96 228 30 00.

Classes i esport

Els clubs esportius de natació podran fer ús de la piscina de Les Pereres en horari de 8 a 10 i de 19:30 a 21:30 hores. A més a més, també es permet l’entrada, al llarg del dia, per a fer un ús esportiu de la instal·lació, amb reserva màxima de 60 minuts i amb dos carrils reservats per a aquest efecte. El preu de les entrades individuals per a fer esport a la piscina és de 4 euros per a persones d’entre 17 i 64 anys i de 3 euros per a pensionistes, amb la possibilitat d’un abonament de 10 entrades per 20 euros (de 17 a 64 anys) o 15 euros (jubilats i pensionistes).

D’altra banda, també es podran realitzar classes d’aquagym que tindran lloc a la piscina Murta, o bé dilluns i dimecres o bé dimarts i dijous, en horari de 19:45 a 20:30 i de 20:45 a 21:30, també amb aforament limitat. Els preus de les dos classes setmanals són de 10 euros al mes per a persones d’entre 17 i 64 anys i 8 euros per a jubilats i pensionistes, i també serà necessari fer reserva a través de la pàgina web.