Aquesta pionera exposició, amb 17 peces ubicades en tres espais diferenciats, es pot visitar fins el proper mes de desembre

Les escultures d’Andreu Alfaro han pres alguns dels espais més emblemàtics de Xàtiva, en una exposició de gran format pionera, ja que es tracta de la primera vegada que s’organitza al context valencià en aquestes característiques de gran format. 

Un total de 17 peces conformen aquesta exhibició, que porta per nom «Alfaro a Xàtiva. Diàleg amb la història», i en la que s’estableix una relació entre l’arquitectura monumental xativina de tall gòtic i renaixentista amb una escultura tendent al minimalisme, repartint-se entre alguns dels enclavaments més representatius del casc històric de la ciutat.

«Per fi inaugurem un projecte que fa un any que portem treballant, i que tracta de fusionar l’art d’una de les figures valencianes més representatives del segle XX amb l’art del conjunt històric de Xàtiva», ha explicat la regidora de Cultura Raquel Caballero, qui ha definit la mostra com a «única i irrepetible, ja que converteix a Xàtiva en la capital cultural i turística que pretén ser». La regidora ha agraït a la família de l’escultor la seua implicació en el projecte, així com a totes les persones que han treballat per fer-la possible.

L’exposició s’ha instal·lat en tres espais diferents: l’església de Sant Domènec -el seu interior, el claustre i l’espai front a l’edifici-, la plaça de la Seu o de Calixte III i al museu de l’Almodí -tant a la plaça com al seu pati interior-, al carrer Corretgeria. A més a més, cal destacar que algunes de les obres que s’exposen a Xàtiva van se dissenyades per al Pavelló d’Espanya de la Biennal de Venècia de l’any 1995.

A Sant Domènec, on la temàtica gira al voltant de la línia, es podrà trobar el major nombre d’obres: Projecte Universitat d’Alacant, tres peces de «l rapte de les savines, tres Àngels, Laocoont, L’arbre nu, Planta d’interior i Goethe al camp de Roma. A la plaça de la Seu, la peça Desplaçament de semicercles busca dialogar amb la façana de l’Antic Hospital; i per últim, a ‘Almodí, conviuen tres Cercles, The Fountain i Les Tres gràcies.

Fins al proper mes de desembre, s’han organitzat visites guiades gratuïtes tant els dissabtes com els diumenges, per a les que cal inscriure’s a través de la pàgina de Xàtiva Turisme (www.xativaturismo.com).