El centre d’Alzheimer reobri les seues portes aquest dimecres i el Centre d’Estimulació Primerenca ja realitza atenció presencial

Les diferents instal·lacions i serveis vinculats al departament de Benestar Social de Xàtiva van recuperant a poc a poc la seua activitat, adaptant-se escrupolosament a les noves mesures higièniques i de seguretat estipulades per la Conselleria de Sanitat.

Ahir dimecres 10 de juny es reprenia l’activitat al Centre de Dia Pérez Bruschetti per a malalts d’Alzheimer, que incorpora a un 33% dels seus usuaris seguint els criteris tècnics, xifra que augmentarà fins al 50% a partir del proper dimecres 17 de juny. No obstant això, des del passat mes de març s’ha estat realitzant un seguiment dels 34 usuaris amb la col·laboració de les seues famílies, per tal de comprovar l’evolució i conèixer les seues necessitats.

Altre dels espais que va reprendre la seua activitat la passada setmana, amb el pas a la fase 2 cap al desconfinament, va ser el Centre d’Estimulació Primerenca, que ja va realitzar atenció presencial atenent als horaris i les mesures de seguretat estipulades en el Pla organitzatiu que marca la tornada gradual a la normalitat. I segons indiquen fonts del centre, les famílies han mostrat la seua aprovació i la gran majoria estan interessats en acudir al centre.

Altre dels aspectes que s’està valorant és la recuperació de programes i serveis oferits al Centre Joventut Oci i Cultura de Xàtiva (JOC), com ara el programa «I ara què?» d’Aspromivise. Ahir es va realitzar una visita a les instal·lacions del punt social La Placeta i al JOC per tal de determinar les mesures de prevenció, senyalització i espais a acotar per a la posada en marxa del servei, que compleix amb l’aforament màxim autoritzat.