Tots els actes previstos es poden gaudir des de casa

La regidoria de Falles de l’Ajuntament de Xàtiva i la Junta Local Fallera estan portant a terme aquesta setmana diferents activitats i iniciatives per commemorar la setmana fallera. De fet, des del dia 15 està ubicada a l’Albereda Jaume I la paraula «Tornarem», amb un collage d’imatges de fallers i falleres de la ciutat, i també estan en marxa, en col·laboració amb el Consell de la Joventut de Xàtiva, els “Premis a la Falla Més Viral”.

D’altra banda, ahir es va celebrar un concurs de coneixements fallers virtual a través de les xarxes socials.

Els actes previstos es completen demà, 19 de març, coincidint amb la festivitat de Sant Josep, amb una ofrena de flors a la Seu, a porta tancada, a càrrec dels i les representants de les distintes comissions de la ciutat i de la Junta Local Fallera. Una vegada finalitzada l’ofrena (al voltant de les 13:30 hores), es dispararà un bombardeig aeri des de dos punts de la ciutat, i a les 21 hores tindrà lloc la «Nit de pólvora», amb la disparada simultània de 19 castells de focs artificials (un per cadascuna de les comissions), junt amb una mascletà aèria a càrrec de la Pirotècnia Tamarit.

Cal recordar que tots aquests actes es poden gaudir des de casa, l’ofrena a través de les xarxes socials de la Junta Local Fallera i les disparades des de qualsevol finestra o balcó de la ciutat.