Presidència de la GVA ha fet oficial la declaració festiva del passat 10 de març

El passat 28 de novembre de 2019 l’Ajuntament de la Font de la Figuera va aprovar per unanimitat la tramitació de l’expedient de les Festes de Moros i Cristians i Contrabandistes com a Festa d’Interés Turístic Local.

Seguint els tràmits previstos, es va formalitzar la petició davant la Direcció de Turisme de la CV, per la qual s’instava a dit organisme perquè declarara la festa de Moros, Cristians i Contrabandistes, festa d’interés turístic de la CV.

El passat 10 de març es va produir l’acceptació mitjançant la resolució signada pel Secretari Autonòmic de Turisme i hui, 26 de març, s’ha fet oficial la resolució publicada al DOGV.

La declaració d’interés turístic local és un títol honorífic que pretén, entre altres, afavorir els esdeveniments culturals, festius i tradicionals, etc. i vincular-los a l’activitat turística com a eina de desenvolupament socioeconòmic del municipi.

Atesa la declaració, l’alcalde, Vicent Muñoz, en nom de la corporació municipal, vol felicitar i transmetre l’enhorabona a totes les fontines i fontins i en especial, a la Confraria i Junta de Festers de Santa Bàrbara pel seu treball i dedicació per l’organització de les festes any rere any.

Per a lls organitzadors de la festa:, “la situació és difícil en estos moments però aquest títol honorífic de declaració de festa d’interés turístic local, és un pas més per fer la festa més gran si cap i reconéixer l’esforç de tots els festers, que any rere any han lluitat per mantenir les nostres tradicions i la calor de poble fester i acollidor”. Segons rebla Andrés Portillo, Sanchis president de la Confraria i junta de festers de Santa Barbara.

Així mateix, des de l’Ajuntament, es vol aprofitar per a llançar un missatge d’esperança en mig d’estos dies tan complicats i animar a tota la població perquè, en passar l’emergència sanitària i en tenir les suficients garanties, estarem com sempre al costat de la Confraria i Junta de Festers de Santa Bàrbara per allò que necessiten en l’organització de la celebració del mig any fester i poder gaudir com cal esta declaració festiva.