L’Ajuntament de Xàtiva ha celebrat una compareixença de premsa amb Roger Cerdà, María Beltrán i Jesús González per donar més detalls

Hui hem obert el nostre informatiu amb la noticia que es feia pública sobre les 22.00 de la nit d’ahir dimarts. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, anunciava que s’ajornen les festes de les Falles en tota la Comunitat Valenciana i de la Magdalena a la ciutat de Castelló fins que la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus puga permetre la seva celebració, seguint la instrucció del ministeri de Sanitat. Una decisió adoptada per responsabilitat i per indicació dels experts, amb la premissa de la “prioritat absoluta” de protegir la salut de la ciutadania i de minimitzar riscos de contagi. Un ajornament que inclou la cancel·lació de tots els actes vinculats a les falles durant els pròxims dies, en totes les poblacions que celebrem la festa josefines. 

Els darrers dies, la Conselleria de Sanitat va posar en marxa una campanya amb diverses mesures de prevenció orientades a la ciutadania, a través de xarxes socials i mitjans de comunicació, que inclou consells bàsics.

Arran de tot l’esmentat, a les 10.00 d’aquest matí l’Ajuntament de Xàtiva ha celebrat una compareixença de premsa conjunta, sobre l’ajornament de les Falles. En l’esmentada convocatòria han estat l’Alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, la regidora de Falles, María Beltrán, i el President de JLF, Jesús González, per tal d’informar sobre aquesta qüestió.

María Beltrán ha catalogat el moment d’històric, i ha informat d’una reunió amb els presidents de les diferents comissions per a aquesta vesprada.

El president de la JLF, Jesús González, ha ratificat que l’activitat fallera queda suspesa per complet.

Per la seua banda, Roger Cerdà ha informat que hui es realitzarà un ban per explicar a la ciutadania tots els detalls i ha anunciat la creació d’un Comitè de Seguiment. A més, s’ha convocat una junta de portaveus aper a les 14.00 de la vesprada amb tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament. 

Els recordem que hui, al magazine d’Xtradio, la regidora de Falles de l’Ajuntament de Xàtiva, María Beltran, i el president de JLF de la ciutat, Jesús González, ens donaran tota la informació al respecte. A més, explicaran com afecta al col·lectiu faller, però també turístic i comercial.