Un bombardeig aeri, concursos i una ofrena a porta tancada són alguns dels actes previstos

La regidora de Falles Maria Beltrán i el president de la Junta Local Fallera de Xàtiva Jesús González han presentat en roda de premsa els actes programats per a la setmana de falles d’aquest any 2021, que es realitzaran en tots els casos complint amb les mesures de seguretat establertes per la pandèmia de Covid-19.

El dia 19 de març, coincidint amb la festivitat de Sant Josep, està prevista una ofrena de flors a la Seu, a porta tancada, a càrrec dels i les representants de les distintes comissions de la ciutat i de la Junta Local Fallera. A més a més, per tal d’ajudar al sector de les floristeries de Xàtiva, els ciutadans i ciutadanes (tant fallers com no fallers) que vullguen col·laborar, podran adquirir un ramell de flors per valor de 5 euros que les pròpies floristeries s’encarregaran de portar a la Seu. Les comandes es podran realitzar fins el dissabte 13 de març.

El dia 19 la pólvora també tindrà el seu protagonisme. Una vegada finalitzada l’ofrena (sobre les 13:30 hores), es dispararà un bombardeig aeri des de dos punts de la ciutat, i a les 21 hores tindrà lloc la «Nit de pólvora», amb la disparada simultània de 19 castells de focs artificials (un per cadascuna de les comissions), junt amb una mascletà aèria a càrrec de la Pirotècnia Tamarit.

A més a més, des del 15 de març fins al dia 19 s’ubicarà a l’Albereda Jaume I la paraula «Tornarem», amb un collage d’imatges de fallers i falleres de la ciutat, i d’altra banda es realitzarà en col·laboració amb el Consell de la Joventut de Xàtiva un recorregut virtual per les falles 2021, amb els esbossos dels monuments que haurien de plantar-se a les diferents demarcacions.

El dia 17 es realitzarà un concurs de coneixements fallers infantils a través de les xarxes socials de la Junta Local Fallera, i també tindrà lloc un sorteig amb totes les fotografies que es publiquen del 15 al 19 de març amb les etiquetes #Tornarem, #FallesXàtiva i #FallesVirtuals. Entre els premis es troben un val de 90 euros per gastar en una perruqueria de Xàtiva (en pentinats de fallera), un val de 250 euros per gastar en un reportatge faller en Estudio Federico, un val de 90 euros per gastar en les floristeries de Xàtiva, un val de 250 euros per gastar en indumentaristes de Xàtiva i un val de 300 euros per a la comissió del faller guanyador o fallera guanyadora del sorteig del reportatge fotogràfic, per a gastar en pólvora.

Banderoles als balcons

Per a completar les actuacions vinculades a la setmana fallera, la Junta Local Fallera i l’Ajuntament de Xàtiva repartiran 4.000 banderoles de «falles a Xàtiva» de forma gratuïta, per tal de ser penjades als balcons dels veïns i veïnes de la ciutat.

Aquestes banderoles es repartiran entre les comissions falleres, però també podran ser adquirides per qualsevol persona interessada (fallera o no fallera) a alguns punts específics municipals com ara la Casa de Cultura o la Casa de la Joventut.