L’inici del recorregut serà des de la font dels vint-i-cinc dolls i finalitzarà a la Plaça d’Espanya

Ahir dijous es va presentar en roda de premsa a l’Ajuntament de Xàtiva, l’acte dels «autos bojos», una nova activitat al calendari faller que substitueix al ral·li humorístic que venia celebrat-se anys enrere. A la roda de premsa van estar presents la regidora de Falles Maria Beltrán i el president de la Junta Local Fallera de Xàtiva Jesús González, els quals explicaren quin serà el circuit en el qual es desenvoluparà l’activitat, que comptarà amb totes les mesures de seguretat i amb servei d’ambulància. L’inici serà des de la font dels vint-i-cinc dolls i finalitzarà a Plaça Espanya.

Cal destacar que el recorregut va ser consultat i consensuat amb la Policia Local per tal d’afectar el menys possible al tràfic rodat i a la ciutadania. Així la Plaça mantindrà un carril pel que poder circular, mentre que tampoc es tallarà l’accés a la Plaça Sant Pere, que podran fer servir els vehicles procedents de Bixquert.

Jesús González, president de JLF va comunicar que una desena de vehicles participaran en aquest nou acte, els quals hauran de tenir un mínim de tres rodes, funcionar per la seua pròpia inèrcia i tenir sistemes de frens. Els integrants del vehicle hauran de portar casc, guants i altres elements de seguretat com colzeres i genolleres. També va explicar que, en el seu moment, es va estudiar la manera de portar a terme aquesta novetat, i que esperen que amb el pas dels anys vaja augmentant el nombre de participants.

Les proves començaran a les 11:30 del matí, amb un màxim de quatre persones per vehicle, encara que cap la possibilitat de que el nombre de gent implicada siga major. Hi haurà premis a la millor disfressa, la millor comparsa, al millor vehicle i al vehicle més ràpid, que s’atorgaran durant la setmana fallera.

La regidora de Falles Maria Beltrán, va aprofitar el moment per a informar que, des d’aquesta setmana, s’ha ampliat l’horari del Museu Faller donat que aquest museu ha de formar part també de l’oferta turística de Xàtiva.