Unides Podem i Compromís presenten la proposta sol·licitada per COESPE 

Ahir, les Corts Valencianes van aprovar en la seua Comissió de Benestar Social una Proposta No de Llei (PNL) presentada per Unides Podem i Compromís adherint-se a la sol·licitud de COESPE d’instar el govern de l’Estat, mitjançant el Ministeri d’Hisenda, a realitzar una auditoria dels comptes de la Seguretat Social amb l’objectiu de tindre un coneixement precís del decisiu paper que aquesta ha desenvolupat en la construcció de les institucions de l’estat de benestar. 

Així mateix, es sol·licita al govern de l’estat que s’efectue la compensació adequada a la caixa única de la Seguretat Social una vegada quede determinat per l’auditoria el volum total de les despeses impròpies a càrrec de les cotitzacions socials.

El resultat de la votació en la Comissió de Benestar has sigut de 5 vots a favor (UP, COMPROMÍS i C’s), 4 abstencions (PSPV, PP) i 2 en contra (VOX i No adscrita). 

Des de COESPE i, especialment, des de la seua Coordinadora Valenciana, volen agrair, en primer lloc, el suport dels partits (UP i COMPROMÍS) que han recollit la petició i l’han traslladada al parlament de tots els valencians i, en segon lloc, la votació favorable de C’s. 

Des de la Plataforma en Defensa de les Pensions de Xàtiva – la Costera volen ressaltar que, encara que propostes similars s’han aprovat en multitud de localitats de tota Espanya, és la primera vegada que un Parlament Autonòmic acorda dirigir-se al govern en aquest sentit. 

D’altra banda, recordem que COESPE està preparant una gran concentració a Madrid el pròxim 16 d’octubre, un dels lemes del qual serà la petició d’aquesta auditoria.