Les actuacions previstes finalitzaran a Vallés el próxim 24 de juliol

El camió de ‘Les Arts Volant’ inicia a Agullent, el pròxim 19 de juny, la seua cinquena gira, en col·laboració amb la Diputació de València, per a acostar l’òpera a l’aire lliure als municipis de la província.

El camió escenari construït per Les Arts portarà de nou com a espectacle itinerant l’òpera ‘El tutor burlat’, del compositor valencià Vicente Martín i Soler, després de l’èxit del muntatge ‘fresc i colorista’ de Jaume Policarpo en les seues diferents representacions pel territori l’any passat.

‘Les Arts Volant’ és un projecte de difusió cultural impulsat des de Les Arts, en col·laboració amb la Diputació de València i l’Ajuntament de València, que va nàixer en 2017 i que ha permés a més de 50.000 espectadors fins hui gaudir des de la plaça més pròxima un espectacle d’òpera.

En la present edició, un total de 13 municipis rebran la visita dels artistes del Centre de Perfeccionament de Les Arts, que interpretaran sobre este escenari mòbil la primera òpera que va escriure Vicente Martín i Soler.

El propòsit és fer arribar l’òpera a qualsevol racó del territori, especialment a aquells llocs amb escassa activitat musical o on seria complicat dur a terme una representació per mancar dels mitjans tècnics o instal·lacions necessàries.

Des de Vallés, amb 154 habitants, fins a Alboraia, amb 24.741, el camió de ‘Les Arts Volant’ possibilitarà la primera experiència amb la lírica per a molts ciutadans i ciutadanes en les mateixes condicions tècniques i escèniques que es desenvoluparia en qualsevol teatre d’òpera.

El calendari de representacions provincials és el següent: Agullent, 19 de juny; Alboraia: 23 de juny; Alfafar: 26 de juny; Algar de Palancia, 27 de juny; Benimodo, 30 de juny; Daimús, 1 de juliol; La Font d’en Carròs, 4 de juliol; Higueruelas, 7 de juliol; Marines, 15 de juliol; Navarrés, 17 de juliol; El Puig, 18 de juliol; Sumacàrcer, 22 de juliol; i Vallés, 24 de juliol.