El govern denuncia que el PP torna a manipular informació de documents municipals amb ànim de confondre a la ciutadania

Segons l’equip de govern, el Partit Popular de Xàtiva torna a utilitzar la manipulació d’informació amb l’objectiu de confondre la ciutadania. L’auditoria a la qual fan referència no és altra cosa que un document tècnic que analitza la situació de la xarxa d’alta d’aigua potable per a la redacció d’un pla director, plantejant solucions estratègiques a llarg termini. En cap cas aquest document proposa una pujada d’impostos.

Entre les mesures estudiades en l’informe es troba la possibilitat de construir un quart dipòsit d’aigua potable per a garantir el subministrament a llarg termini. Aquesta és una de les conclusions preliminars de l’estudi de situació de la xarxa d’aigua potable impulsat per l’Ajuntament.

Tal com ha explicat el regidor de Cicle Hidràulic, Ignacio Reig, la construcció d’aquest quart dipòsit suposarà una inversió d’1,5 milions d’euros. El finançament d’aquest projecte no està vinculat a hipotètiques pujades o baixades d’impostos, sinó que es durà a terme a través de préstecs d’inversió o, si és possible, mitjançant fons europeus del PERTE de l’aigua. Relacionar aquesta inversió amb una pujada d’impostos és un argument fals i sense fonament. Escoltem al regidor:

Ajuntament de Xàtiva ha posat en marxa aquest estudi amb l’objectiu de conéixer l’estat actual de la xarxa, establir criteris tècnics per a millorar el control i la vigilància del subministrament d’aigua, evitar pèrdues, i garantir la qualitat del servei. També es preté planificar les infraestructures necessàries per a cobrir les necessitats presents i futures de la ciutat.

Actualment, Xàtiva compta amb tres dipòsits d’aigua potable: el de Sant Josep, el del Bellveret i el de la Bola. Els dos primers, que es nodreixen del naixement de Bellús, representen aproximadament el 90% del subministrament i es gestionen de manera directa des de l’Ajuntament. El tercer, el de la Bola, subministra entre un 10% i un 15% del consum total i la seua explotació està en mans d’EGEVASA, empresa pública de la Diputació de València.

La ciutat de Xàtiva disposa d’un dret històric sobre l’aigua del naixement de Bellús, que proporciona un recurs d’alta qualitat, abundant i gratuït. Mantenir la gestió directa d’aquest recurs és una estratègia fonamental, especialment davant els problemes de qualitat de l’aigua que afecten altres zones de la província com a resultat de l’ús de determinades substàncies en l’explotació agrícola i dels efectes del canvi climàtic.

Davant les afirmacions del PP de Xàtiva, es vol recordar que aquest partit ostenta el rècord històric de pujada d’impostos a la ciutat. En particular, amb l’aprovació del PGOU l’any 2000, es va transformar tot el sòl disseminat (Bixquert, Carraixet, etc.) en sòl urbà, fent que aquestes zones deixaren de tributar com a rústic malgrat mantenir els mateixos serveis.

L’Equip de Govern lamenta que el Partit Popular base la seua estratègia en la difusió de notícies tergiversades en lloc de realitzar una oposició constructiva que aporte propostes de millora per a la ciutadania de Xàtiva.