Cerdà, Amorós i Reig han acudit aquest dijous al barri nord-oest per exposar públicament les línies clau en matèria d’inversions 

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, la primera tinenta d’alcalde Amor Amorós i el regidor d’Hisenda Ignacio Reig van assistir ahir dijous a una xarrada informativa celebrada a la seu de l’Associació de Veïns del Barri Nord-Oest per tal de donar comptes a la ciutadania respecte als pressupostos municipals per a 2024, els quals es van aprovar al plenari del passat mes de novembre i ja han estat publicats al BOE. 

Aquests pressupostos, els primers de la nova legislatura 2023-2024 ratificada entre els grups PSPV-PSOE i Xàtiva Unida mitjançant el Pacte de l’Almodí, recullen alguns canvis en la seua distribució derivats de la nova estructura de govern i dels nous projectes a desenvolupar. Es va destacar, entre d’altres, la separació de les partides de Mobilitat de les de Seguretat Ciutadana o les de Cultura Festiva respecte a l’àrea de Cultura; i s’han creat noves partides per a àrees com ara Medi Ambient o Benestar Animal. Escoltem a l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà: 

Per la seua part, la primera tinenta d’alcalde, Amor Amorós, va explicar que «com a servidors públics una de les tasques més importants que tenim és donar comptes a la ciutadania». L’escoltem: 

El regidor d’Hisenda Ignacio Reig va destacar la positiva evolució de la xifra global del pressupost, que ha passat de 22,3 milions en l’any 2015, el primer amb govern progressista a la ciutat, als 38,8 milions del present any 2024, el que suposa un augment del 74%. Segons Reig, «Açò evidencia una trajectòria ascendent en els recursos que any rere any gestiona l’Ajuntament de Xàtiva, i a això se li suma que sempre liquidem amb major o menor superàvit i que hem d’aconseguir estabilitzar el deute municipal en xifres raonables». El regidor va insistir en el fet que «sempre s’ha redactat un pressupost realista i conseqüent als ingressos que hi ha a disposició i a les despeses que necessàriament cal pressupostar en cada moment». 

En aquesta xarrada informativa també es va destacar la política d’ajuda a la reactivació econòmica mitjançant les inversions públiques i la derivació de competències de la Generalitat Valenciana i la Diputació cap als ajuntaments, el que ha suposat un increment dels recursos disponibles i un repte de gestió.