502 persones van participar en l’enquesta que es va realizar el 10 de març

L’enquesta que cada any realitzen els alumnes de l’Observatori d’Opinió de l’IES Josep de Ribera de Xàtiva ha pronosticat una nova victòria de les esquerres per a les eleccions del 28 de maig, però en un context on les dretes guanyen terreny. 

Així, segons l’enquesta feta a un total de 502 persones mostren que el PSPV de Roger Cerdà perdria entre un i dos regidors, quedant-se amb una representació de 8-9 edils; a continuació el PP de Marcos Sanchis escalaria al segon lloc guanyant un o dos regidors, fins a un total de 5-6; en tercera posició es trobaria Xàtiva Unida que també perd terreny, amb un o dos regidors menys baixant a 3-4; irrompria per primera vegada l’extrema dreta amb 2-3 regidors de Vox; Compromís tornaria amb un regidor; i Ciudadanos podria perdre els dos representants o quedar-se sols amb un. 

En l’enquesta, es formulava a la ciutadania la pregunta “a quin partit votarà per a l’ajuntament?”. Del total de 502 persones entrevistades, declararen la seua intenció 385, el que suposa un 77% del total. Al 23% restant, l’enquesta no els considera, completament, com a electorat abstencionista, sinó més bé com a electorat que sí que votarà, però que no ha volgut pronunciar-se o com a electorat indecís. 

Amb aquesta situació, el PSPV no podria comptar amb el suport de Ciudadanos que ha tingut durant aquesta legislatura. Si les dades de l’enquesta es confirmaren en les urnes, Roger Cerdà hauria de repetir un govern a dues o tres bandes semblant al de 2015, amb el suport de Xàtiva Unida o amb Xàtiva Unida i Compromís, per poder mantenir l’alcaldia.