La Fallera Major pertany a la falla Abú Masaifa i la Infantil a la falla Sant Jaume

Laura Hernández Fernández i Noa Esplugues Sousa seran les Falleres Majors de Xàtiva per a l’exercici 2023. Ahir dimarts es va produir la telefonada per part de l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, des de l’Ajuntament, per tal de confirmar-los la notícia.

Laura Hernández Fernández, de 24 anys, pertany a la falla Abú Masaifa des que va nàixer i va ser Fallera Major de la comissió entre 2020 i 2022. També va ocupar el càrrec de Fallera Major Infantil l’any 2005. Actualment, treballa com a monitora i es troba estudiant oposicions a Pedagoga Terapèutica.

D’altra banda, Noa Esplugues Sousa, també fallera des que va nàixer, va ser fallera major infantil entre 2020 i 2022 de la falla Sant Jaume. La xiqueta, natural de Rotglà i Corberà, té 11 anys i estudia 6è de Primària al col·legi Mare de Déu del Socorro d’aquest municipi.

El passat cap de setmana es va realitzar una jornada de convivència entre les quatre aspirants a ocupar aquests càrrecs. En la jornada del dissabte van visitar la localitat de Borriana on van conèixer el port, un refugi de la Guerra Civil i el Museu Faller de la localitat. El diumenge la jornada va transcórrer a Xàtiva on es va visitar el museu del Corpus (on va tindre lloc el simulacre de Crida) i es va pujar al Castell per tal de fer fotos vestides de fallera. Ja de vesprada van tindre lloc les entrevistes personals a les candidates i als seus pares.

El jurat per a escollir a les Falleres Majors de Xàtiva 2023 ha estat conformat per Eva Navarro Hernández, mestra d’Educació Infantil, expresidenta de falla, i delegada d’indumentària de la JLF de Borriana; Nathalie Martín González, Fallera Major de la comissió Teodoro Llorente del Port de Sagunt i membre de la Junta Fallera de Sagunt; Víctor Belinchón Monge, exmembre de la Junta Fallera de Sagunt com a vicepresident de festejos; Javier Boix Gómez, advocat i president de la Falla Av. 18 de juliol de Sueca; María Rosario Planelles Ramos, Fallera Major en 1990 de la Falla barri d’Onda de Borriana; Eva María Meseguer Martínez, perruquera de pentinats de fallera i indumentarista tradicional valenciana; i Paco Martínez Heredia, artesà faller i delegat d’Indumentària de la Junta Local Fallera de Borriana.

La presentació pública de Laura i Noa com a Falleres Majors de Xàtiva 2023 tindrà lloc aquest divendres a les 20:30 hores a l’exconvent de Sant Domènec, on es coneixerà també a les seues Corts d’Honor per al proper exercici.