La sentència també absol a la periodista del delicte de cooperació necessària del qual l’acusaven

L’Audiència Provincial de València ha absolt a l’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, d’un delicte de prevaricació administrativa després d’una querella presentada fa set anys pel PP del municipi. 

El grup popular, en 2016, va denunciar en els tribunals la contractació d’una periodista per al gabinet de comunicació municipal en considerar que no s’havia seguit el procediment legal, però l’Audiència provincial conclou que l’alcalde no va incórrer en cap infracció penal perquè quan va arribar al consistori, la periodista ja prestava els seus serveis en aquest organisme i Muñoz “no va intervenir en la seua contractació”. 

La sala del tribunal afig que l’alcalde “no té cap obligació de conéixer la legalitat vigent en matèria de contractació, per a això disposa de l’assessorament del secretari municipal en matèria jurídica, i no va rebre cap objecció ni del citat responsable, ni de cap membre del consistori”. La sentència també absol a la periodista del delicte de cooperació necessària del qual l’acusaven. 

El grup popular encapçalat per M. José Penadés i Elío Cabanes va demanar com a acusació particular 12 anys d’inhabilitació com a càrrec públic i 4 anys d’inhabilitació com a funcionari per a l’alcalde, i 4 anys d’inhabilitació per a la funció pública per a l’encarregada de la informació municipal, la qual cosa ha sigut desestimada encara que, davant aquesta resolució, cap recurs davant el Tribunal Superior de Justícia. 

L’alcalde de la Font de la Figuera, en una carta remesa als mitjans de comunicació, ha expressat la seua satisfacció per la sentència i recorda que els populars han presentat repetides querelles contra ell, de les quals ha sigut sempre absolt. 

Segons explica, en 2016, va ser amb motiu d’una llicència d’un familiar. El jutjat va arxivar el cas. Després presentaren aquesta querella per la contractació dels serveis d’una periodista, i en 2017 per la compra del solar del Centre de Dia, que va acabar fa uns mesos amb l’absolució de totes les persones denunciades. 

Per tot això, Muñoz ha manifestat que ara, per dignitat i com a exemple, el que deurien fer els regidors Elio Cabanes i M. José Penadés és dimitir, demanar disculpes a les famílies afectades i al poble.