Els interessats a conéixer la sala de les campanes, podran fer una visita el dimarts 28 de juny, vespra de Sant Pere, de 18 a 19 h.

Foto: Facebook Campaners de Moixent

L’Associació Campaners de Moixent oferirà, de manera gratuïta, un servei de visites guiades al campanar de Moixent amb motiu de les festes patronals de Sant Pere Apòstol, dates en les quals s’espera una gran afluència de visitants.

Els interessats a conéixer la sala de les campanes, podran fer una visita el dimarts 28 de juny, vespra de Sant Pere, de 18 a 19 h. Per a això serà necessari concertar cita enviant un correu electrònic a campanersdemoixent@hotmail.com. S’ha establit un aforament màxim de 7 persones per grup.

La visita començarà en l’entrada de l’Església Parroquial i estarà animada amb comentaris i observacions sobre cadascuna de les huit Campanes, la Matraca i els tocs que es realitzen. 

En la base del campanar es podrà veure la imatge de Santa Bàrbara (Patrona dels Campaners), dos badalls antics, una peça de ceràmica de l’anterior bola del campanar, la primera esfera del rellotge del campanar, una matraca i una peça de contrapés del rellotge. També el quadre del nomenament de Campaner d’honor de Moixent del Pare Bru, el quadre del llistat de Campaners moixentins i fullets editats per l’Associació per als visitants. Igualment, es disposa de “Llibre de Signatures” per als qui vulguen deixar constància de la seua visita.

Campaners de Moixent va complir el 7 de maig passat 15 anys de la recuperació del toc manual de Campanes a Moixent i que va donar lloc a la constitució de l’Associació de Campaners de la localitat al noviembre passat.

Entre les activitats executades, a més de la recuperació i interpretació de tocs de campanes al llarg de l’any, destaquen les tasques d’investigació, divulgació, publicacions i les visites al campanar que, des de 2008, es realitzen en la setmana de festes Patronals. Enguany també s’oferiran en la vespra de Sant Pere.