L’increment, de 1,14 milions respecte al present any, respon principalment a l’increment de l’atenció primària i al Centre de Dia Comarcal

La partida de Benestar Social per als pressupostos de 2024 s’incrementarà en 1,14 milions d’euros respecte al present any, i arribarà fins als 4,2 milions d’euros. D’aquesta manera Benestar Social passarà a ser per primera vegada la partida a la qual l’Ajuntament de Xàtiva destinarà més recursos econòmics, superant l’àrea de Policia Local. 

Aquest augment respon a la intenció de l’Ajuntament de Xàtiva de reforçar els serveis socials, principalment l’atenció a les persones majors, les persones discapacitades, els serveis familiars i els serveis de protecció i atenció a la infància, assegurant així la millora de la qualitat de vida de les persones que més ho necessiten per la seua situació social. Escoltem al regidor d’Hisenda de Xàtiva, Natxo Reig: 

L’increment respon principalment a la subvenció signada amb la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge del Contracte Programa per als serveis d’atenció primària bàsica, que s’incrementa en quasi 500.000 euros fins a aplegar als 1,49 milions, el que suposa un augment del 50%. Amb aquest contracte programa es financen els serveis de l’atenció primària de caràcter bàsic i els serveis de competència local específics. 

A aquestes xifres cal sumar els 1,01 milions d’euros destinats per part de la Generalitat dins del Programa Convivint a la construcció del futur Centre de Dia Comarcal, amb un increment de 623.000 euros, el qual s’ubicarà al carrer Forn del Vidre, al costat del Centre Ocupacional d’Aspromivise, i que estarà destinat a l’atenció de persones amb diversitat funcional. Amb aquesta nova instal·lació social es donarà servei a quaranta persones que en aquest moment no poden gaudir d’aquest recurs per no tindre plaça o han de desplaçar-se més de mitja hora al dia per poder rebre aquest servei. 

Altres partides de Benestar Social que s’incrementen de cara al pròxim exercici són la de personal, que augmenta en 288.000 euros fins als 1,5 milions; i la despesa corrent, que augmenta en 209.000 euros fins a arribar als 1,48 milions d’euros.