L’associació ha decidit convocar concentracions setmanals els divendres a la porta de l’Ajuntament

El dijous 4 de març es va reunir, en convocatòria extraordinària, l’Assemblea de l’AMPA de l’IES Josep de Ribera de Xàtiva per a tractar la situació d’escolarització semipresencial en la qual es troba l’alumnat de 4t d’ESO i 1r de batxillerat des de l’inici del present curs.

Des del col·lectiu consideren l’enorme esforç que està fent el professorat en aquestes circumstàncies, però aquesta situació està causant gravíssims problemes en l’alumnat que no rep la formació adequada en relació amb el currículum que li correspon, està generant importants diferències entre l’alumnat del centre amb l’alumnat de la resta de centres de Xàtiva i entre els mateixos alumnes que viuen diferents realitats familiars. Així mateix, provoca un enorme problema d’organització familiar relacionat amb la conciliació i el seguiment familiar dels hàbits acadèmics i d’estudi d’aquest alumnat.

Cal destacar que l’IES Josep de Ribera és l’únic centre de la ciutat amb aquesta situació. L’AMPA ha manifestat des de l’inici del curs la seua disconformitat amb la resposta que aquest centre públic està donant en aquesta situació, privant al seu alumnat d’aquest dret bàsic. Se li ha proposat a l’Equip directiu fins a cinc solucions diferents per a solucionar el problema sense obtenir cap resposta satisfactòria.

L’AMPA requereix compromisos i esforços compartits perquè les conseqüències d’aquesta situació no recaiguen, exclusivament, en les espatlles de l’alumnat i les seues famílies. Conselleria d’Educació desoeix aquesta reclamació i només aporta recursos de professorat per a solucionar de manera tangencial algun problema. En reunió mantinguda pel conseller Marzà i el secretari autonòmic Soler amb les AMPA, es van comprometre públicament a donar una resposta individualitzada a la reclamació, però ni tan sols s’han posat en contacte.

En conseqüència, l’AMPA ha decidit tornar al carrer amb les seues exigències i convocar concentracions setmanals els divendres a la porta de l’Ajuntament de manera indefinida fins que se’ns done una solució satisfactòria, comunicar les queixes al síndic de Greuges, a la Cap d’Inspecció i a l’Ajuntament.