Les festes de Sant Onofre de l’Alcúdia de Crespins acabaran el dilluns, dia 13, amb la fira d’atraccions amb els tiquets a meitat de preu

L’Alcúdia de Crespins viurà a partir de hui i al llarg de tot el cap de setmana les festes patronals de Sant Onofre amb un ampli ventall d’actes culturals i lúdics, on destaca la tradicional encesa de la Foguera de Sant Onofre demà dissabte a la nit.

Als actes organitzats per la Regidoria de Cultura i Festes al voltant del patró els dies 10,11 i 12 de juny, se suma aquest any la celebració per part de la Regidoria de Promoció Econòmica de la Segona Edició del Mercat d’Ací que es desenvoluparà a la plaça Jaume I.

Per a la regidora de Cultura i Festes, Amparo Albalat, aquesta edició de les festes patronals “és especial, ja que després de dos anys tot el poble tenim moltes ganes de celebrar-les amb normalitat”.

Des de l’Ajuntament es convida a totes les alcudianes i alcudians i a les veïnes i veïns d’altres poblacions a participar i gaudir de cadascun dels actes que s’han organitzat per a totes les edats com són, espectacles infantils, la tradicional dansà, la fira d’atraccions en l’accés a la Sénia, orquestra, discomòbil, pólvora i el foc.

Entre els actes a celebrar durant la jornada de hui, destaca la dansà popular que començarà a la plaça Jaume I i arribarà fins a la Foguera. De nit hi haurà discomòbil en el Xiringuito del Riu Nou, actuació de la Rondalla Barreja a la plaça Poeta Llorente i sarau a càrrec dels grups de danses en el parc Ausiàs March.

Demà dissabte, a les 11 h, s’inaugurarà la segona edició del Mercat d’ací. A les 20 h serà la recollida i l’entrà de festers, festeres i poble en general des del Carrer la Creu. A les 20.45 h, l’ofrena a Sant Onofre i a les 21.30, la cremà de la foguera. Després del sopar hi haurà discomòbil, la “gran cordà” en el carrer 8 de març, organitzada per la Penya coetera El Cristo, l’actuació de l’orquestra Avalanxa en l’accés la Sénia i, de matinada, una “torrà” a la Foguera.

El diumenge, a les 11 h, obertura del Mercat d’ací a la plaça Jaume I. A les 12 h, serà la missa a l’Església Parroquial, i en finalitzar, repartiment de pa beneït i mascletà a la Sénia. A les 21 h, processó de Sant Onofre i en finalitzar, castell de focs d’artifici en l’accés la Sénia.

Les festes de Sant Onofre de l’Alcúdia de Crespins acabaran el dilluns, dia 13, amb la fira d’atraccions amb els tiquets a meitat de preu.