El conveni permet que l’Ajuntament de Xàtiva licite la prestació i la resta de consistoris adherits es beneficien de la prestació del servei

L’Alcúdia de Crespins s’adhereix al conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Xàtiva i altres ajuntaments de la comarca per a la prestació del servei d’interpretació en llengua de signes. 

En paraules de la regidora de Serveis Socials, Inma Penadés, “mitjançant aquest conveni que va signant-se en els darreres anys es pretén afavorir la participació de les persones sordes i sordcegues en la vida social, cultural i formativa del municipi. També oferir informació, orientació i assessorament a tots aquells professionals i famílies interessades en el col·lectiu de persones sordes i sordcegues, així com accions de sensibilització i formació en la Llengua de Signes”. 

Aquest conveni permet que l’Ajuntament de Xàtiva licite la prestació del servei d’interpretació en llengua de signes i la resta d’Ajuntaments, com els de l’Alcúdia de Crespins, Canals, Llanera de Ranes, Navarrés, Sumacàrcer, Llosa de Ranes i Moixent, es beneficien de la prestació del servei que, en un altre cas, haurien d’aconseguir a través d’un contracte, adjudicat en virtut de licitació pública. 

Els ajuntaments adherits han d’abonar un cànon al consistori xativí que en l’Alcúdia de Crespins serà de 3.344,92 euros i que permetrà posar al servei de les dues persones del poble que ho necessiten un intèrpret que els assistirà durant els tràmits que presenten alguna dificultat, com les gestions administratives o processos burocràtics.