La iniciativa està impulsada per la fundació Bromera i la Generalitat

L’Alcúdia de Crespins s’ha sumat a la campanya d’animació lectora “Espera Llegint i el temps passarà volant” impulsada per la fundació Bromera i la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de motivar i fomentar la lectura en Valencià des del comerç local. 

Amb aquest propòsit, la Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç ja ha començat a repartir entre els comerços un lot de llibres que es mostren en un expositor tematitzat de la campanya. L’objectiu és que els negocis participants puguen oferir a les persones que els visiten la possibilitat de llegir un llibre mentre esperen ser ateses, fomentant l’ús del valencià. 

El lot es reparteix a cost zero entre els comerços, com ara perruqueries, clíniques dentals o veterinaris, entre d’altres, i es tracta d’un expositor dissenyat per la il·lustradora Alba López Soler amb llibres, una guia pràctica amb activitats i consells per al comerç local, díptics informatius i punts de lectura. Tots els llibres són breus i, a més, conten històries que resulten pròximes. 

Per al regidor de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, Pedro Garcia, la campanya “a part de promoure i fomentar la lectura en valencià també dota als establiments d’un altre sentit a part del merament comercial. 

Per cert, l’Ajuntament de l’Alcúdia Crespins celebrarà un Ple Extraordinari, hui dimecres, a les 14:30 h, al Saló de Sessions. L’orde del dia es pot consultar al web municipal.