Aquestes convocatòries tenen per objecte la concessió d’incentius a la contractació de persones

La Generalitat Valenciana ha confirmat la concessió a l’Alcúdia de Crespins de més de 95.686,88 euros dels programes d’ocupació Empuju i Explus 2022. Es tracta de fons que la Generalitat posa a la disposició dels ajuntaments de la Comunitat amb l’objectiu de fomentar la creació d’ocupació.

En concret, aquestes convocatòries tenen per objecte la concessió d’incentius a la contractació de persones i en el cas de l’Ajuntament se’n van sol·licitar fons per a ocupar diversos llocs de treball per un període de contractació de dotze mesos.

Pel que fa al programa EMPUJU, destinat a la contractació de persones desocupades menors de 30 anys, l’Ajuntament rebrà provisionalment 41.436,90 euros, mentre que, d’altra banda, respecte a la subvenció del programa EXPLUS, l’Ajuntament rebrà provisionalment 54.249,98 euros per a la contractació de persones desocupades d’almenys 30 anys.

Per a l’alcalde, Pepe Garrigós, aquests programes “són un autèntic èxit de participació i ho demostren els bons resultats contra l’atur, ja que la contractació de persones joves i les afiliacions a la Seguretat Social de menors de 30 anys s’han incrementat, a més amb aquestes subvencions ajudarem a moltes famílies necessitades del nostre poble”.

Així mateix, per al regidor de l’àrea d’ocupació, Pedro García, aquestes ajudes “són prioritàries i suposen un al·licient per a les nostres veïnes i veïns que s’incorporen per primera vegada al mercat laboral, i que els serveix per a conéixer de primera mà la labor que es realitza des del consistori”.

Finalment, el primer edil ha recordat que les persones aspirants hauran de figurar inscrites com a demandants d’ocupació en els espais Labora de la Generalitat i estar inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.