L’àrea d’Igualtat ha previst per al novembre tallers, teatre, xarrades, així com la visita de Joaquim Bosch

Amb motiu de la celebració el 25 de novembre del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, des de la Regidoria d’Igualtat de l’Alcúdia de Crespins s’han organitzat tot un ventall d’activitats que es desenvoluparan al llarg del mes i que estan dirigides tant a la ciutadania en general com a la comunitat educativa.

L’objectiu d’aquesta “Agenda Violeta” per al mes de novembre “és conscienciar del problema que suposa la violència de gènere per a la construcció d’una societat igualitària”, ha explicat la regidoria d’Igualtat, Maite Juan, que ha avançat que un dels plats forts serà la visita, el dia 19, del jutge i magistrat, Joaquim Bosch.

En aquest sentit, i pel que fa a les activitats, aquest mes l’Espai Violeta obrirà les portes per a convertir-se en un lloc de referència per a totes les dones del poble impulsant accions i activitats de promoció i empoderament. Per a concertar una cita has de telefonar o enviar whatsapp al telèfon 676878839.

El dia 18 de novembre, la Casa de la Cultura acollirà a les 20 hores el monòleg “No solo duelen los golpes” de Pamela Palenciano. Es tracta d’un relat autobiogràfic sobre la violència de gènere en to d’ironia i humor al qual està convidat tota la població.

El 19 de novembre el jutge i magistrat Joaquim Bosch visitarà el nostre poble per parlar-nos de “la violència contra les dones, perspectiva de gènere i protecció del sistema judicial”.

El 24 de novembre a l’EPA s’impartirà el taller “sorkunde” en el qual es pretén que l’alumnat aprenga a identificar els micromasclismes quotidians.

El 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere, es llegirà a la plaça de la Constitució un manifest de repulsa i rebuig contra la violència cap a les dones on s’anima a la gent a participar.

Tanmateix, per a l’alumnat del CEIP la Sénia s’han preparat uns tallers adreçats a 5é i 6é de primària anomenats “Tutty”, mitjançant els quals treballaran el respecte a la diversitat afectiva sexual i familiar contribuint a la superació dels prejudicis i estereotips de gènere.

Finalment, per a l’IES Isabel Clara Simó hi haurà jornades al voltant de la prevenció de la violència de gènere i la pornografia per aprendre models saludables de relacions afectius sexuals.