La tecnològica d’ImpactE ajudarà al seguiment en temps real i justificació de les actuacions que el municipi duga a terme en la seua missió de descarbonització

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha posat en marxa un pla orientat a la millora de l’eficiència energètica i el control, seguiment i avaluació de totes les seues actuacions que conformen aquest pla per a la seua transició energètica. 

Com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Jordi Caparrós, amb ImpactE com a aliat estratègic i soci tecnològic, l’empresa valenciana que permet planificar les estratègies de transició energètica, el municipi “contempla el desplegament d’una xarxa d’instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic que permeten proveir al conjunt dels edificis públics de la ciutat, així com l’impuls de comunitats energètiques obertes a la participació de llars i pimes”. 

A més, la tecnològica d’ImpactE ajudarà al seguiment en temps real i justificació de les actuacions que el municipi duga a terme en la seua missió de descarbonització. 

Segons ha indicat Caparrós, l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, ha encarregat a ImpactE realitzar els estudis tècnics sobre el potencial fotovoltaic de tots els seus edificis públics per a poder prioritzar les accions més eficients i sostenibles. En cada cas, es definirà la capacitat de generació real, la inversió requerida, els estalvis estimats, el període d’amortització i impactes en termes mediambientals. 

A partir de les dades obtingudes, es definirà un pla del màxim estalvi energètic amb la menor inversió per a instal·lacions fotovoltaiques en edificis públics, per a l’autoproveïment energètic de tots els seus consums públics. 

La Generalitat Valenciana, ajuntaments com els de València, Castelló, Barcelona, Catarroja, Paiporta o Picassent, l’Institut Valencià de l’Energia, la Universitat Politècnica de València, petites i grans empreses, com Acciona Energia i Eiffage Energia ja confien en la tecnologia d’ImpactE.